Παίζει… ο Πλατινί για την FIFA

Ο Μισέλ Πλατινί έχει πλέον λιγότερο… εμπόδια και έτσι θα διεκδικήσει την προεδρία της FIFA, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το «Reuters», επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στον 60άχρονο πρώην άσο!   

Όπως τονίζεται, οι αντιστάσεις που είχε έως τώρα κάμφθηκαν, αντίπαλον δέος για να απειλήσει την υποψηφιότητά του δεν υπάρχει πια μετά την αποχώρηση του Σεπ Μπλάτερ και με δεδομένη τη στήριξη τεσσάρων ηπειρωτικών ομοσπονδιών, ο Μισέλ Πλατινί θα διεκδικήσει την προεδρία της FIFA.

Ο πρώτος τη τάξει αξιωματούχος της UEFA πρόκειται να ανακοινώσει μάλιστα εντός των προσεχών ημερών την υποψηφιότητά του για τις εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου 2016,

Αντίπαλός του αναμένεται να είναι ο βαθύπλουτος Νοτιοκορεάτης Τσουνγκ Μονγκ-Τζουν, πρώην αντιπρόεδρος της FIFA και μεγαλομέτοχος της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας Hyundai.

Από την πλευρά του ο πρίγκιπας της Ιορδανίας, Αλί μπιν Αλ Χουσεΐν, ο οποίος ηττήθηκε από τον Μπλάτερ στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου, ακόμη δεν έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις του αν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα.

Να θυμίσουμε πως ο Μισέλ Πλατινί είναι στην προεδρία της UEFA από το 2007…

Σχετικά άρθρα