«Μεγάλη εμφάνιση αλλά πρέπει να νικήσουμε την Ρωσία»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου χαρακτήρισε εξαιρετική την εμφάνιση της Εθνικής Εφήβων στην νίκη επί της Τουρκίας και επισήμανε: «Αύριο (29/7) κόντρα στην Ρωσία πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε».

«Ήταν μονόδρομος η νίκη», δήλωσε ο προπονητής της ελληνικής ομάδας μετά την νίκη επί της Τουρκίας και εξήγησε: «Με βάση τα σημερινά αποτελέσματα δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς. Το καλό για εμάς είναι ότι η νίκη συνδυάστηκε με μια εξαιρετική εμφάνιση. Είχαμε μεγάλη διάρκεια, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήταν αήττητος. Αλλά αύριο πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε να κάνουμε. Κόντρα στην Ρωσία θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, να κερδίσουμε για να περάσουμε».

«Η ομάδα δεν έχει κάνει κακές εμφανίσεις σε αυτό το τουρνουά», σχολίασε στην συνέχεια ο Παπαθεοδώρου και τόνισε: «Όταν κερδίζει δέκα και δεκαπέντε πόντους μέχρι το τριάντα και το τριανταπέντε σημαίνει πως έχεις παίξει καλά. Δεν είχαμε καλά τελειώματα θα έλεγα και δεν είχαμε την κατάλληλη διάρκεια για να κερδίσουμε τα ματς. Ο χαρακτήρας που έχει αυτή η ομάδα είναι ο ίδιος από το πρώτο παιχνίδι μέχρι τώρα. Είμαστε σκληροί στην άμυνα, κάνουν τεράστια προσπάθεια τα παιδιά και σήμερα βελτιώσαμε το κομμάτι της επίθεσης. Κυρίως τρέξαμε καλά στο ανοικτό γήπεδο, βγάλαμε φάσεις μετά από ριμπάουντ και για αυτό και το σκορ πήγε ψηλά. Το έχω ξαναπεί, δεν είναι εύκολο σε αυτή την ηλικία σε σετ παιχνίδι μια ομάδα να έχει 70 και 75 πόντους».

«Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να είναι συγκεντρωμένη η ομάδα στον αγώνα με την Ρωσία», σημείωσε ο κόουτς της Εθνικής Εφήβων και υπογράμμισε: «Κόντρα στην Τουρκία κάναμε μια μεγάλη εμφάνιση, αλλά πλέον το σημαντικό παιχνίδι είναι το αυριανό. Αν δεν κερδίσουμε αύριο μπορεί να είμαστε εκτός. Θέλουμε τη νίκη… Πρέπει να ξεκουραστούμε να ηρεμίσουμε και αύριο θα είμαστε πάλι εδώ να παλέψουμε».

Σχετικά άρθρα