Επίθεση Βαρουφάκη σε Παπανδρέου

29 Ιουλίου 2015

Σύμφωνα με τον New Yorker, το οποίο επικαλείται προσωπική συνομιλία με τον Γ. Βαρουφάκη, ο τελευταίος δεν επεφύλαξε τα καλύτερα λόγια για τον Γ. Παπανδρέου.

 

baroufakis-o-papandreou-exei-mualo-pentaxronou-sta-oikonomika

   Σύμφωνα με τον New Yorker και τον αρθρογράφο Ian Parker, ο οποίος επικαλείται προσωπική συνομιλία με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει το New Yorker, «το 2000 ο Γ. Βαρουφάκης επέστρεψε στην Ελλάδα από την Αυστραλία αναλαμβάνοντας μια θέση στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξέδωσε βιβλία πάνω στη θεωρία παιγνίων, και κατά καιρούς συμβούλεψε τον Γ. Παπανδρέου, που ήταν τότε στην αντιπολίτευση. Ο Βαρουφάκης προσφάτως μου τον περιέγραψε (Παπανδρέου) ως έναν άνθρωπο που στα οικονομικά έχει το μυαλό ενός πεντάχρονου», σημειώνει ο δημοσιογράφος. 

Όταν ο Βαρουφάκης συνάντησε τον Ομπάμα

Ο δημοσιογράφος του New Yorker μεταφέρει μια συζήτηση που είχε με τον Γιάνη Βαρουφάκη αμέσως μετά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ και τη συνάντηση που είχε ο πρώην υπουργός Οικονομικών με τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει πως ο Ομπάμα του είπε ότι δεν τον ζηλεύει για τη θέση που έχει και τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει.

Σύμφωνα με το New Yorker, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Ομπάμα, ο Βαρουφάκης του είπε πως «η κυβέρνησή μας θα συμβιβαστεί, θα συμβιβαστεί, θα συμβιβαστεί, αλλά εμείς δεν θα συμβιβαστούμε».

Κάτι που φαίνεται να άρεσε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Νew Yorker. Ο Ομπάμα φέρεται με τη σειρά του να προσέφερε περισσότερη αλληλεγγύη από αυτήν που περίμενε ο Βαρουφάκης.

«Η λιτότητα είναι χάλια» φέρεται να του είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Τότε, ο Βαρουφάκης του απάντησε πως ο Τζακ Λιου, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, του έλεγε άλλα πράγματα, για να πάρει την αφοπλιστική απάντηση του Ομπάμα: «Ξέρεις τώρα πώς είναι οι ΥΠΟΙΚ, είναι πιο συντηρητικοί».

 Πηγή: real.gr
 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...