Η Τσέλσι 4-2 στα πέναλτι τη «Μπάρτσα» (videos)

Η Τσέλσι ήταν η νικήτρια με 4-2 στα πέναλτι (2-2 κανονική διάρκεια) στο σπουδαίο φιλικό με τη Μπαρτσελόνα, που διεξήχθη στο Μέριλαντ των ΗΠΑ στο πλαίσιο του «International Champions Cup»… Γκολάρα πέτυχε ο Αζάρ! Απώλεια για τους «μπλαουγκράνα» ο Ντόουγκλας, που τραυματίστηκε και θα μείνει δύο μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.
Νίκη και για τη Μπενφίκα, 4-3 στα πέναλτι (0-0 η κανόνι διάρκεια) κόντρα στην Κλαμπ Αμέρικα (έμεινε με 10 παίκτες στο 70’), ως αλλαγή αγωνίστηκε ο Ανδρέας Σάμαρης!

Η Τσέλσι άνοιξε το σκορ, μόλις 10’ με εκπληκτικό γκολ του Εντέν Αζάρ. Οι «μπλαουγκράνα» ισοφάρισαν με τον Λουίς Σουάρες στο 52’, αφού πρώτα ο Ζουμά προσπάθησε ανεπιτυχώς να απομακρύνει την μπάλα στη γραμμή. Η «Μπάρτσα» πήρε προβάδισμα με γκολ από τον Σάντρο Ραμίρεθ στο 66’, μετά από εκπληκτικό σουτ.
Ο Κέιχιλ στο 85’ εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Μασίπ και ισοφάρισε για λογαριασμό της Τσέλσι. Στα πέναλτι, οι «μπλε» του Λονδίνου ήταν πιο εύστοχοι. Σκόραραν οι Φαλκάο, Μόουσες, Ραμίρες και Ρεμί, για την Μπαρτσελόνα ευστόχησαν οι Ινιέστα και Σάντρο κι αστόχησαν οι Χαλίλοβιτς και Πικέ!
Οι συνθέσεις
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν (60′ Μασίπ), Ντόουγκλας (17′ Σέρτζι Ρομπέρτο), Μπαρτρά (59′ Πικέ), Ματιέ (59′ Βερμάλεν), Αντριάνο (60′ Τζορντι Άλμπα), Ράκιτιτς (60′ Ινιέστα), Γκουμπάου (61′ Ραφίνια), Μπουσκέτς (61′ Σαμπέρ), Σουάρες (62′ Πέδρο), Ελ Χανταντί (73′ Χαλίλοβιτς), Σάντρο Ραμίρεθ.
ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Ζουμά, Κέιχιλ, (87′ Τσέιλομπα), Αθπιλικουέτα (62′ Τέρι), Μάτιτς, Φάμπρεγκας (64′ Μόουσες), Κένεντι (46′ Ουίλιαν), Οσκάρ (46′ Ραμίρες), Αζάρ (68′ Φαλκάο), Ντιέγκο Κόστα (60′ Ρεμί).

Στο «Αζτέκα» στο Μέξικο Σίτι η Μπενφίκα για την ίδια διοργάνωση επικράτησε σε φιλικό της Κλαμπ Αμέρικα με 4-3 στα πέναλτι Το παιχνίδι έληξε χωρίς τέρματα. Στο 16’ για τους «αετούς» έχασε πάντως πέναλτι ο Γιόνας. Στο 70’ για την γηπεδούχος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Μπουρόν. Στα πέναλτι η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας ήταν πιο ψύχραιμη και έτσι πήρε τη νίκη. Ο Ανδρέας Σάμαρης αυτή την φορά δεν ήταν στην ενδεκάδα. Μπήκε στο ματς στο 67’ στη θέση του Πίτσι…

Σχετικά άρθρα