Εδειξε χαρακτήρα- Αξιζε κι άλλα γκόλ

Δεν τον επηρέασε τον ΠΑΟΚ η αποβολή του Βίτορ από πολύ νωρίς. Τα ομαδικά στοιχεία που παρουσίασαν οι παίκτες του Τούντορ, η γρήγορη προσαρμογή τους στα δεδομένα που διαμορφώθηκαν και η σπουδαία νίκη – κλειδί για την πρόκριση, αποδεικνύουν πως η δουλειά που γίνεται είναι ουσιαστική και μπορεί να αποδώσει και στο μέλλον.
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε απέναντι σε μία αντιαθλητική ομάδα, οι παίκτες της οποίας έκαναν συνεχόμενα φάουλ, λίγα εκ των οποίων τιμωρήθηκαν σωστά από τον Νορβηγό διαιτητή. Ο ΠΑΟΚ ακόμη και με δέκα παίκτες σε όλο το διάστημα του αγώνα (μόλις στο 2ο λεπτό αποβλήθηκε ο Βίτορ) κατάφερε και δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες για γκολ, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Και η αλήθεια είναι πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ στάθηκαν αρκετά άτυχοι στις τελικές τους προσπάθειες.
Επιπλέον ο ΠΑΟΚ είχε και κόντρα την διαιτησία. Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Νορβηγός διαιτητής και κυρίως ο πρώτος βοηθός του (Εντβαρτσεν και Ενγκαν) έκλεισαν τα μάτια τους σε καθαρές παραβάσεις των Σλοβάκων. Πέναλτυ δεν δόθηκε υπέρ του ΠΑΟΚ όταν σε προσπάθεια του Λούκας η μπάλα χτύπησε καθαρά στο χέρι του Γκρέσακ, ενώ τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις παίκτες του Δικεφάλου υποδείχθηκαν λανθασμένα σε θέσεις οφ σάιντ.
Ο ΠΑΟΚ ήταν ομάδα. Είχε σωστό αγωνιστικό προσανατολισμό, οι παίκτες του παρά την αποβολή του Βίτορ πολύ νωρίς, δεν επηρεάστηκαν, απλά προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα. Ο Τούντορ ενήργησε αστραπιαία βάζοντας μετά την αποβολή του Βίτορ τον Σκόνδρα αντί του Κουλούρη για να έχει επιλογές στην άμυνα και στην ουσία ο ΠΑΟΚ έπαιξε με έναν καθαρόαιμο επιθετικό, τον Λούκας, στην κορυφή.
Εάν το παιχνίδι διεξάγονταν με 11 παίκτες εναντίον 11, ο ΠΑΟΚ θα είχε κερδίσει με 4-0 τουλάχιστον.
Όμως ακόμη και με 10 παίκτες, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε πετύχει καλύτερο σκορ εάν έδινε ο διαιτητής το καθαρό πέναλτι στο πρώτο μέρος.
Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ στον αγώνα ρεβάνς και με 11 παίκτες στο παιχνίδι, μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει την πρόκριση γιατί πολύ απλά είναι καλύτερη ομάδα από την Σπάρτακ. Όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι, είχαν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν.
Ο Λούκας που ήταν ο χρυσός σκόρερ του ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την Τούμπα και τους οπαδούς του Δικεφάλου. Δεν θα παίξει ξανά σε αυτό το γήπεδο σε άλλο επίσημο παιχνίδι, ευχαρίστησε με τον τρόπο του, τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και θα συνεχίσει στην Λα Κορούνια, εκεί όπου δεν έκρυψε ποτέ ότι θέλει να παίξει. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να φέρει τον αντί Λούκας, έναν καλύτερο παίκτη που θα κάνει την διαφορά στο παιχνίδι και θα τον βοηθήσει.

Σχετικά άρθρα