Συνάντηση Τσακαλώτου Σταθάκη με θεσμούς στο Hilton

31 Ιουλίου 2015
Από τις 10 το πρωί της Παρασκευής βρίσκονται σε συνάντηση στο Χίλτον οι  Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης με το κουαρτέτο των εκπροσώπων των δανειστών μεταξύ των οποίων και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία έφτασε στη χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης. 

Παρόντες επίσης οι εκπρόσωποι Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ),Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESΜ)

Μάλιστα οι επικεφαλής των θεσμών θα ζητήσουν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, όπως προέκυψε από τις χθεσινές συναντήσεις που είχαν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή. «Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι πολιτική απόφαση και αφορά την ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας» τονίζουν σχετικά πηγές της κυβέρνησης.

Επίσης την Πέμπτη υπήρξε ειδική συνάντηση στα τεχνικά κλιμάκια για τις κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων ενώ μελετάται η σύσταση διυπουργικής επιτροπής με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση άδειας λειτουργίας.

Στο μέτωπο των εργασιακών , η διαβούλευση έχει ξεκινήσει ώστε όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές «έως το τέλος του 2015 να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα εγγυάται τη δικαιοσύνη και την αποτελεσματικότητα στο χώρο της εργασίας».

Ενδιαφέρον έχουν και οι διευκρινίσεις σχετικά με το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ δεν μπορεί επί του παρόντος να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές:

- Το Ταμείο συμμετέχει κανονικά στις διαπραγματεύσεις,
- Η θέση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι σημερινή και είναι δεκάδες οι αναφορές της κ. Λαγκάρντ στο θέμα αυτό.
 
tivoma.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....