Τρόμος: τύφος «κτυπά» τους Ολυμπιακούς του Ρίο (pics)

Σοκάρουν τα ευρήματα έρευνας του Associated Press για τη μόλυνση στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου το 2016 θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακές Αγώνες.Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων φέρνει στο προσκήνιο την τεράστια μόλυνση των υδάτων ενώ είναι τρομακτικές οι εικόνες από το οδοιπορικό δημοσιογράφων. Εικόνες από τα χαντάκια, τα ρέματα και τα ρυάκια γύρω από τα ποτάμια που τροφοδοτούν τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις νερού.
Η έρευνα έδειξε ότι οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και θα χρειαστεί να έρθουν σε άμεση επαφή με το νερό, κινδυνεύουν από βαρύτατες μολυσματικές ασθένειες, όπως τύφος, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις οι αναλύσεις των υδάτων έδειξαν ότι έχουν μέχρι και 1,7 εκατομμύρια φορές πάνω από τα επίπεδα που θεωρούνται επικίνδυνα σε μια παραλία της Νότιας Καλιφόρνια!
Οι διεθνείς οργανισμοί που βρίσκονται στη Βραζιλία και ελέγχουν την κατάσταση, επισημαίνουν τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αθλητές αν έρθουν σε επαφή με αυτά τα νερά. Προχώρησαν μάλιστα στην αποκάλυψη ότι μόλις τρία κουταλάκια του νερού από αυτόν τον βούρκο, είναι αρκετά για να αρρωστήσει ένας άνθρωπος και να πάθει τύφο ή ηπατίτιδα Α.
Παρά τις χρόνιες εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας, η χώρα δεν έχει κάνει τα απαραίτητα για να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση και να σεβαστεί το περιβάλλον, έτσι τώρα, σύμφωνα με τους αρμοδίους δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος ώστε να καθαριστεί ο χώρος.Εκτός από τα βακτήρια και τα μικρόβια, είναι και τα άπειρα σκουπίδια που συνωστίζονται σε διάφορα σημεία των ακτών, τα οποία κάνουν το θέαμα ακόμα πιο αποκρουστικό.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη κατάσταση εκτός από τους αθλητές, είναι επικίνδυνη και για τους 350.000 θεατές που υπολογίζεται να παρακολουθήσουν αυτά τα αθλήματα.

Σχετικά άρθρα