Ρομάνο: «Μπορούμε να καταφέρουμε μεγαλύτερους στόχους»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Ηρακλή παραχώρησε ο Ντιέγκο Ρομάνο και τόνισε πως το μέγεθος του Ηρακλή είναι τέτοιο που του αξίζει κάτι παραπάνω από απλή παραμονή.

Αναλυτικά όσα είπε:

-Ντιέγκο, αυτή είναι η δεύτερη προετοιμασία που κάνεις με τον Ηρακλή. Πώς κυλούν μέχρι στιγμής τα πράγματα;

«Σίγουρα είναι καλύτερα από πέρσι και από τη στιγμή που είμαστε στη Superleague τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό, να κάνουμε δηλαδή προετοιμασία για να παίξουμε στη μεγάλη κατηγορία. Από την άλλη, γνωρίζουμε ότι θα είναι μία δύσκολη χρονιά, πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο ώστε να είμαστε έτοιμοι για να πετύχουμε τους στόχους μας».

-Έχεις εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία, καθώς αγωνιζόσουν με τη φανέλα του Εργοτέλη, τι πιστεύεις ότι χρειάζεται η ομάδα για να πάει καλά φέτος;

«Έχουμε κάτι πολύ σημαντικό, ότι δηλαδή κρατήσαμε τον «κορμό» από την περσινή σεζόν. Επιπλέον, ήρθα στην ομάδα και 7 αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, με μεγάλη εμπειρία, και όπως πέρσι, είμαστε μία οικογένεια που θα παλεύει ο ένας για τον άλλον».

-Με τι θα ήσουν εσύ ευχαριστημένος φέτος;

«Κοιτάξτε, και μόνο το γεγονός ότι ο Ηρακλής έλειπε 4 χρόνια απ’ τα μεγάλα σαλόνια, και τώρα επέστρεψε, πρέπει να μας κάνει να έχουμε στο μυαλό μας κατ’ αρχάς την όσο το δυνατόν γρήγορη παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη, ο Ηρακλής, λόγω του ότι είναι μία μεγάλη δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με δουλειά και χωρίς μεγάλα λόγια, μπορούμε να καταφέρουμε και μεγαλύτερους στόχους».

-Σε βλέπουμε ότι προσπαθείς να βοηθάς την ομάδα, όχι μόνο εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και στα αποδυτήρια, όπου συμβουλεύεις τα νεότερα παιδιά, ενώ δεν ξεχνάμε και το «ψηστήρι» που έκανες σε Περόνε και Χαντί για να έρθουν στον Ηρακλή.

«Όλα αυτά τα κάνω επειδή είμαι έτσι σαν χαρακτήρας. Προσπαθώ πάντα να δίνω το καλύτερο και μέσα αλλά και έξω απ’ αυτό. Με την εμπειρία που διαθέτω, νομίζω πως μπορώ να βοηθήσω τα νέα παιδιά και είμαι χαρούμενος που αυτά με ακούνε. Το ότι είμαι στον Ηρακλή με κάνει ευτυχισμένο και όταν κάτι στη ζωή μου γενικότερα, με κάνει χαρούμενο, δίνω ό,τι έχω και δεν έχω».

-Στον αγώνα στην Κόρινθο, όπου ο Ηρακλής εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο, δεν αγωνίστηκες λόγω τιμωρίας. Ωστόσο, ήσουν στο γήπεδο μαζί με τον γιο σου, και συμμετείχες στους πανηγυρισμούς.

«Ναι, ήμουν στενοχωρημένος επειδή δεν μπορούσα να παίξω. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και προσπαθώ να το διασκεδάζω κάθε μέρα. Ο πρώτος που μου ζήτησε να το κάνω, ήταν ο γιος μου, με τον οποίο περνάμε όλη τη μέρα μαζί, ξέρει πόσο λατρεύω το ποδόσφαιρο και πόσο αγαπώ την ομάδα και δεν ήθελα για κανένα λόγο να χάσω το πιο σημαντικό παιχνίδι. Ήθελα να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου, έστω και ψυχολογικά και δόξα τω Θεώ ήταν η μεγαλύτερη στιγμή την οποία θα έχω πάντα μέσα στην καρδιά και το μυαλό μου».

-Σου άρεσε η ομάδα στα 2 πρώτα φιλικά;

«Ναι, μου άρεσε, αν και επειδή είναι ακόμα πολύ νωρίς, θέλουμε αρκετή δουλειά, αλλά νομίζω ότι σε γενικές γραμμές είμαστε καλά, κρατάμε αυτό που είχαμε και την περσινή χρονιά, ξέρουμε τι ζητάει ο προπονητής μας, γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον και το πώς πρέπει να παίξουμε».

-Ποιά πιστεύεις ότι θα είναι τα δυνατά στοιχεία του Ηρακλή τη φετινή περίοδο;

«Το καλύτερο που έχουμε, είναι ότι δεν κοιτάζουμε τους αντιπάλους μας. Η φιλοσοφία του προπονητή μας είναι να παίζουμε καλή μπάλα, να πιστεύουμε στους εαυτούς μας, και νομίζω ότι θα έχουμε καλή πορεία, γιατί το κρατάμε αυτό από πέρσι».

-Ντιέγκο, κάποιοι εκτός Ηρακλή, ισχυρίζονται ότι είσαι μεγάλος (ηλικιακά). Τι τους απαντάς;

«Έχουν δίκιο, είμαι μεγάλος, 35 ετών (γέλια). Εγώ κάνω τη δουλειά μου κάθε μέρα, δουλεύω σαν μικρό παιδάκι επειδή το νιώθω και το αγαπάω. Ειλικρινά, διασκεδάζω με το ποδόσφαιρο και είμαι περήφανος με τον προπονητή μου, με τους συμπαίκτες μου, με τους φιλάθλους που με αγαπούν πραγματικά και λένε διαφορετικά λόγια απ’ αυτούς που με κατηγορούν».

-Πέρσι η ομάδα αγωνιζόταν με σύστημα 4-2-3-1, με σένα 10άρι. Στα φιλικά, ο προπονητής δοκίμασε κάποια στιγμή και το 4-4-2. Θα δούμε κάποιο άλλο σύστημα φέτος, κι εσένα σε άλλη θέση;

«Ρωτήστε καλύτερα τον κόουτς. Εγώ είμαι πάντα έτοιμος να βοηθώ την ομάδα. Αν μου πουν να παίξω και τερματοφύλακας, θα το κάνω. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και όλοι θα κάνουμε το καλύτερο για τον Ηρακλή».

-Θα σε δούμε σύντομα να γίνεσαι Ρομανάκης ή Ρομανίδης;

«Μακάρι, είναι ένας στόχος που έχω βάλει με την οικογένειά μου να πάρουμε την ελληνική υπηκοότητα και ελληνικό διαβατήριο. Αγαπάμε πολύ την Ελλάδα, και εισπράττουμε μόνο αγάπη απ’ όλους σας».

-Η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές όπως άλλωστε βίωσε και η πατρίδα σου η Αργεντινή πριν λίγα χρόνια.

«Έχω εμπειρία απ’ αυτό το θέμα, αφού περάσαμε τα ίδια, ίσως και χειρότερα στην Αργεντινή και βλέπουμε πώς ζει ο κόσμος τώρα. Είναι κρίμα. Αλλά νομίζω ότι η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή και σίγουρα θα έρθουν καλύτερες μέρες, γιατί η νοοτροπία που έχετε σαν άνθρωποι θα σας βοηθήσει να το ξεπεράσετε γρήγορα».

-Ντιέγκο, ποιο μήνυμα θα έστελνες στον κόσμο του Ηρακλή;

«Να μας στηρίζουν όπως πέρσι, να είναι πάντα στο πλευρό μας, γιατί οι οπαδοί μας ήταν το «όπλο» μας για την επιτυχία και την άνοδο. Εμείς οι παίκτες θα δώσουμε και την ψυχή μας για να τους κάνουμε περήφανους, όπως μας κάνουν κι εκείνοι».

Σχετικά άρθρα