«Έχουμε ποιοτική και αρκετά έξυπνη ομάδα»

«Η ομάδα μας έχει ποιότητα και θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό Πανευρωπαϊκό και να τελειώσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε», τόνισε ο Φώτης Κατσικάρης για τους στόχους της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ (5-20/9), που θα γίνει πρώτη φορά σε τέσσερις χώρες Γαλλία, Ιταλία, Κροατία και Γερμανία. Η προετοιμασία της «επίσημης αγαπημένης» άρχισε σήμερα στο ΟΑΚΑ με μοναδικό απόντα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που θα ενσωματωθεί στην ομάδα την προσεχή Δευτέρα (3/8).
 
«Σίγουρα θέλουμε όλοι ένα μετάλλιο, αλλά υπάρχουν κι άλλες εθνικές ομάδες πολύ δυνατές», σχολίασε, επίσης, ο κόουτς της Εθνικής ομάδας και επισήμανε: «Εμείς θέλουμε να πάμε εκεί με μια πολύ δυνατή ομάδα και με μεγάλη πίστη».
 
«Θα γίνει για πρώτη φορά μια μικρή σε χρόνο προετοιμασία», εξήγησε ο Κατσικάρης και συνέχισε: «Ουσιαστικά θα κάνουμε μια εβδομάδα μόνο καθαρές προπονήσεις, καθώς στη συνέχεια η ομάδα θα μπει στη διαδικασία των φιλικών για να βρει σταδιακά ρυθμό». «Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε μια αρκετά έξυπνη ομάδα, με έξυπνους παίκτες που μπορούν να καταλάβουν γρήγορα αυτά που θέλουμε», υπογράμμισε ο προπονητής της «επίσημης αγαπημένης». «Μπορεί η μικρή προετοιμασία να αποδειχτεί καλή στο ψυχολογικό κομμάτι, γιατί όλοι οι παίκτες έρχονται από επιβαρυντικές σεζόν. Πιστεύω πως θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και μέρα με τη μέρα θα βάζουμε τα πράγματα που θέλουμε σε άμυνα κι επίθεση, θα βρούμε τους ρόλους που είναι πολύ σημαντικό στοιχείο και θα βρούμε τους καλύτερους συνδυασμούς».
 
«Για μας είναι ιδιαίτερη τιμή που είμαστε εδώ», σημείωσε ο Κατσικάρης και σχολίασε: «Υπάρχουν παιδιά που δεν είναι εδώ και άξιζαν να είναι. Ήταν πολύ δύσκολη η επιλογή για μένα. Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε και τα 16 παιδιά στο Ζάγκρεμπ, αλλά θα πρέπει να πάνε δώδεκα. Το θετικό είναι πως όλοι είναι ευδιάθετοι, έχουν ένα ιδιαίτερο συναίσθημα τιμής κι ευθύνης κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε ένα μείγμα έμπειρων παικτών, που έχουν ζήσει την εμπειρία της συμμετοχής και διάκρισης σε μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά και νέων παιδιών που τώρα μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που ξεκινάμε από σήμερα, να ζήσουμε 55 μέρες μαζί και θέλουμε να απολαύσουμε κάθε μέρα».
 
«Η ομάδα μας έχει ποιότητα και θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό Πανευρωπαϊκό και να τελειώσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε», τόνισε ο κόουτς της Εθνικής ομάδας και παρατήρησε: «Ξέρω πως από την πρώτη μέρα που βγήκε η λίστα ή και πριν η λέξη μετάλλιο, κάτι που πέρσι δεν το συζητούσαμε σχεδόν καθόλου. Σίγουρα το θέλουμε όλοι, αλλά υπάρχουν κι άλλες εθνικές ομάδες πολύ δυνατές. Εμείς θέλουμε να πάμε εκεί με μια πολύ δυνατή ομάδα και με μεγάλη πίστη».  
 
 

Σχετικά άρθρα