Φιλική νίκη επί του ΠΑΣ ο Αστέρας

Το φανταστικό γκολ του Σκούρτη από το 3` έκρινε τον πρώτο φιλικό αγώνα του Αστέρα στην Τρίπολη κόντρα στον ΠΑΣ.

Τη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα “υπέγραψε” και ο Κοσίτσκι με εκπληκτική απόκτοση στο πέναλτι του Τσάβες. Παιχνίδι με ένταση, ρυθμό, δύναμη από τις δύο ομάδες, που έδωσαν την ευκαιρία στους προπονητές τους για συμπεράσματα.

Δύο και μόνο στιγμές θεάματος άξιζαν για όλο το πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη από το 3`, με το φανταστικό γκολ του Σκούρτη, με σουτ έξω από την περιοχή στο δεξί παραθυράκι.

Η δεύτερη στο 33′, μετά το πέναλτι που κέρδισε (για χέρι στον Τορμένα) και εκτέλεσε ο Τσάβες, με τον Κοσίτσκι να πραγματοποιεί εκπληκτιή επέμβαση τεντώνοντας το χέρι του στη δεξιά γωνία.

Το 1-0 στο σχηματισμό 4-3-3 του Αστέρα, ήταν αποτέλεσμα μιας ομάδας που είχε συνοχή, ήταν συμπαγής και δημιουργούσε φάσεις, έστω λίγες. Το σουτ του (πολύ δραστήριου Φούντα) και οι κεφαλιές Αλόκο και Μπαράλες ήταν οι καλύτερες στιγμές για ένα δεύτερο γκολ.

Οσο για το αμυντικό κομμάτι, παρά την προσπάθεια του ΠΑΣ να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα, στην ουσία ο Κοσίτσκι δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Στάικος Βεργέτης άλλαξε σχεδόν όλη την 11άδα του (ο Γιάννου είχε περάσει από το 39` στη θέση του Μπαράλες). Εμειναν μόνο Παντελιάδης και Κοσίτσκι, που βγήκαν στη συνέχεια. Ο προπονητής του ΠΑΣ, όμως, Γιάννης Πετράκης, επέλεξε να κάνει αλλαγές στη διάρκεια του αγώνα και έτσι ο ρυθμός “κόπηκε” πολλές φορές.

Για τον Αστέρα είχαμε ένα καλό φάουλ του Λανθαρότε, μια καλή προσπάθεια και σουτ από τον Χαμντανί και κάποιους καλούς συνδυασμούς στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο ΠΑΣ απείλησε προς το τέλος του αγώνα, με Κοζορώνη (εξαιρετική επέμβαση του Θεοδωρόπουλου), Τσουκαλα και Σαπαλίδη, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Ο Αστέρας συμπερασματικά έδειξε κάποια καλά στοιχεία, έδειξε σημάδια της δουλειάς που γίνεται, αλλά έχει δρόμο και χρόνο για να φτάσει σε ετοιμότητα.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο κ. Γιάννης Δελφάκης με βοηθούς τους κ.κ. Χαραλαμπόπουλο-Πετρόπουλο. Τέταρτος διαιτητής είναι ο κ. Γκοβέσης.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας (Σ. Βεργέτης): Κοσίτσκι, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Αλόκο, Τορμένα, Κουάτε, Ντουντού, Δημούτσος, Σκούρτης, Φούντας, Μπαράλες

Στον πάγκο οι: Θεοδωρόπουλος, Σανκαρέ, Ιγκλέσιας, Μούκαμ, Γκοϊάν, Χαμντανί, Μπερτόλιο, Μάσα, Γιάννου, Λανθαρότε, Κυριακόπουλος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Αυγενίκου, Καρανίκας, Μπέριος, Λόπεζ, Ακόστα, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ίλιτς, Τσάβες, Μανιάς

Στον πάγκο οι Περιστερίδης, Κρητικός, Γαρουφαλιάς, Σαπαλίδης, Κοροζώνης, Σκόνδρας, Κοζάκης, Μυρθιανός.

Πηγή: Arcadiasports.gr

Σχετικά άρθρα