Και τώρα… σηκώστε το!

Η συμμετοχή στο μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 είναι από μόνη της τεράστια επιτυχία για την Εθνική Εφήβων! Το χρώμα του μεταλλίου, που θα φορέσουν έτσι κι αλλιώς τα “τρομερά μωρά” του Ηλία Παπαθεοδώρου μετά από την αποψινή (21:15, ΕΡΤ2, pamesports.gr) αναμέτρηση κόντρα στην Τουρκία, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Οι Έλληνες διεθνείς σήκωσαν για πολλοστή φορά ψηλά το ελληνικό μπάσκετ, εξασφάλισαν το 23ο μετάλλιο στην ιστορία των “μικρών” εθνικών ομάδων σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο και διεκδικούν το δεύτερο χρυσό σε Ευρωμπάσκετ Εφήβων μετά από αυτό του 2008. Όμως, το “μέταλλο” αυτής της ομάδας έχει… σφυρηλατηθεί για νίκες και σε καμία περίπτωση η “γαλανόλευκη” δεν αρκεστεί μόνο στη… χαρά της συμμετοχής. Οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θέλουν να ανεβούν στην κορυφή της Ευρώπης κάτι που έχουν αποδείξει καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και πολύ περισσότερο στον χθεσινό ημιτελικό με την Λιθουανία. Το έργο της ελληνικής ομάδας δεν θα είναι εύκολο. Απέναντί της θα βρεθεί η κάτοχος του τίτλου τόσο το 2014 στο Ικόνιο όσο και το 2013 στη Ρίγα, η οποία έχει μόλις μία ήττα στη φετινή διοργάνωση, αυτή από την Ελλάδα. Το πρόσφατο ματς μεταξύ των δύο αποψινών “μονομάχων” και η εμφατική νίκη της Εθνικής μας με 77-54 θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για την ελληνική ομάδα, όχι όμως και αφορμή για εφησυχασμό αφού οι Τούρκοι διαθέτουν ποιοτικούς παίκτες με παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο, όπως είναι ο Φουρκάν Κορκμάζ, ο οποίος πέτυχε 28 πόντους κόντρα στην Ελλάδα στον πρόσφατο μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U19.
Το ρόστερ της Ελλάδας: Μιχάλης Λούντζης, Θανάσης Ντουζίδης, Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς, Δημήτρης Φλιώνης, Γιάννης Μιχαλούτσος, Βασίλης Μουράτος, Διονύσης Σκουλίδας, Βασίλης Χρηστίδης, Νίκος Δίπλαρος, Παντελής Σκορδας, Γιώργος Παπαγιάννης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.
Το ρόστερ της Τουρκίας: Ομέρ Αλ, Ερκάν Γιλμάζ, Ριντβάν Οντσέλ, Ενές Τασκιράν, Μπαρίς Ουλκέρ, Αρμπέρ Μπερίσα, Φουρκάν Κορκμάζ, Μπερκάν Ντουρμάζ, Ερτέν Γκαζί, Ερτσάν Μπαϊράκ, Ομέρ Γιουρτσεβέν, Μουμίν Τουντς.
Έτσι έφτασαν στον τελικό…
ΕλλάδαΕλλάδα – Κροατία 66-41Λιθουανία – Ελλάδα 70-64Ελλάδα – Βοσνία 59-60Ελλάδα – Ιταλία 63-52Τουρκία – Ελλάδα 54-77Ελλάδα – Ρωσία 61-57Γαλλία – Ελλάδα 59-67Ελλάδα – Λιθουανία 68-58
ΤουρκίαΙταλία – Τουρκία 48-49Τουρκία – Φινλανδία 80-63Ρωσία – Τουρκία 58-80Βοσνία – Τουρκία 57-80Τουρκία – Ελλάδα 54-77Λιθουανία – Τουρκία 67-73Τουρκία – Σερβία 90-79Τουρκία – Βοσνία 82-77
Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων…

Σχετικά άρθρα