«Το χρωστάμε στους εαυτούς μας»

Για τον αποψινό τελικό της Εθνικής μας ομάδας των Εφήβων κόντρα στην αντίστοιχη της Τουρκίας μίλησε ο Διονύσης Σκουλίδας στο ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΠΟΡ FM”.
Οι δηλώσεις του:Για την κατάσταση των νεαρών διεθνών: «Νιώθουμε πολύ καλά, κανείς μας δεν έχει άγχος. Τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά μέχρι στιγμής. Δεν χρειάζεται να παίξουμε με άγχος, αφού γνωρίζουμε ότι ο κόσμος θα μας στηρίξει ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Με όλους αυτούς τους παράγοντες, νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα».
Για τα συνεχόμενα παιχνίδια και την κόπωση: «Σίγουρα δεν υπάρχει πολλή ενέργεια, αλλά η ενέργεια που μας μεταφέρει ο κόσμος είναι αρκετή. Μας δίνει δύναμη».
Για το κλίμα στην Εθνική: «Είμαστε μια οικογένεια. Έχουμε και τα γούρια μας. Κάνουμε τα ίδια πράγματα κάθε μέρα και μας έχει πάει καλά, οπότε τα συνεχίζουμε».
Για το σημερινό ματς με την Τουρκία, την οποία είχαν νικήσει πριν από μερικές ημέρες: «Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο, επειδή το μπάσκετ είναι περίεργο. Μπορεί κάποιος να είναι στη μέρα του και να βάλει κάποια δύσκολα σουτ ή εσύ να τα χάσεις. Αν κερδίσουμε σήμερα, δεν θα κερδίσουμε με μεγάλη διαφορά. Αν περιορίσουμε τον Κορκμάζ , οι υπόλοιποι δεν απειλούν όσο εκείνος. Αν περιορίσουμε εκείνον και τον ψηλό τους, τον Γιουρτσεβέν, πιστεύω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα».
Για την άμυνα και την επίθεση της Εθνικής: «Έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ με τους αντιπάλους μας. Έχουμε καλούς σουτέρ και γκαρντ που δίνουν λύσεις στην ομάδα επιθετικά. Αν μας βγουν όλα στο γήπεδο, τότε δεν υπάρχει ομάδα που μπορεί να μας κερδίσει. Το χρυσό πάντως αποτελεί κίνητρο και για τους Τούρκους. Δεν έρχονται απλά να παίξουν, αλλά να κερδίσουν και θα δώσουν τα πάντα και εκείνοι».
Για το γεγονός ότι θα είναι ο πρώτος τελικός μετά από τρεις χαμένους ημιτελικούς: «Να σας πω αλήθεια ότι το είχα συνηθίσει. Ξύπνησα σήμερα το πρωί και νόμιζα ότι παίζαμε μικρό τελικό (γέλια). Τρία χρόνια είχαμε την κατάρα να χάνουμε στους ημιτελικούς. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς που είμαστε στον τελικό, επειδή βγάζουμε πολλή δουλειά όλο το χρόνο και έχουμε αφήσει τις οικογένειές μας για αυτό το στόχο. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο και το χρωστάμε στους εαυτούς μας. Θέλουμε εμείς τα δώδεκα παιδιά και οι προπονητές που εξαντλούν το μυαλό και την ενέργειά τους να πετύχουμε κάτι καλό. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας».
Για το αν σκέφτεται τις διακοπές μετά από δύο και πλέον μήνες στις εθνικές ομάδες: «Δεν ήταν στο μυαλό μου αυτούς τους δύο μήνες. Θα έρθουν στην ώρα τους. Η ξεκούραση είναι μέρος της προπόνησης. Όμως είναι κάτι που δεν σκέφτεται κανείς μας αυτή τη στιγμή, αφού θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και γιατί όχι να φτάσουμε στο χρυσό, να δώσουμε χαρά στον κόσμο και να δείξουμε ότι η Εθνική έχει παρόν και μέλλον».
Για την «αποστολή» να δώσουν χαρά στον κόσμο: «Παίζουμε για όλους. Ευχαριστούμε τον κόσμο που είναι στο πλάι μας στα εύκολα και στα δύσκολα. Τέτοια αγάπη δεν την βρίσκεις. Ακόμα και στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό μιλάμε για “οπαδιλίκι” στις περισσότερες περιπτώσεις. Η αγάπη που βιώνουμε εδώ είναι αγνή και τη νιώσαμε και στα δύσκολα».
Για την παραμονή του στο Περιστέρι: «Πιστεύω ότι έκανα μία σωστή επιλογή για να πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ώστε να είμαι έτοιμος όταν και αν θα κληθώ κάνω το μεγάλο άλμα στην καριέρα μου. Φέτος έπαιξα μόνο στο “4” και φαίνονται οι αδυναμίες μου, και για αυτό θέλω να δουλέψω περισσότερο – από τη στιγμή που δεν έχω σχολείο – και να είμαι απόλυτα έτοιμος για την κατάλληλη στιγμή».

Σχετικά άρθρα