Κακή η ΑΕΚ, ήττα 2-1 από την Ανόρθωση

H AEK πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση και γνώρισε την ήττα από την Ανόρθωση με 2-1, σε φιλική αναμέτρηση στην Οπαλένιτσα της Πολωνίας. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της ΑΕΚ ο Γροντής στο 82′.

Η Ανόρθωση χωρίς να παρουσιάσει κάτι εξαιρετικό στον αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να κλείσει όλους τους χώρους στα μετόπισθεν, αναγκάζοντας την ΑΕΚ να στραφει σε ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης που δεν της επέτρεψε σε καμία περίπτωση να απειλήσει την εστία του Κόπριβετς.

Στην αρχική σύνθεση της Ένωσης βρέθηκαν ο Μπαρόχα κάτω από τα δοκάρια, με αμυντικό δίδυμο τους Κολοβέτσιο και Λαμπρόπουλο, δεξί μπακ τον Γκάλο και αριστερό μπακ τον Σοϊλέδη. Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Γιόχανσον και Σιμόες, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τζεμπούρ, βρέθηκαν οι Αραβίδης, Μπαρμπόσα και Πλατέλλας.

Το σκορ άνοιξε στο 35ο λεπτό ο Μακρής με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, με τον Μπαρόχα να μην καταφέρνει να αντιδράσει και να αποτρέψει το γκολ.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Λαμπρόπουλος υπέπεσε σε λάθος και στην προσπάθειά του να το διορθώσει ανέτρεψε από πίσω τον Ντλουβού και αποβλήθηκε με την κυπριακή ομάδα να κερδίζει πέναλτι. Ο Ντλοβού ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Μπαρόχα για το 2-0. Σημειώνεται πως η ΑΕΚ δεν έμεινε με 10 παίκτες παρά την κόκκινη στον Λαμπρόπουλο, καθώς οι δύο προπονητές συμφώνησαν να αντικατασταθεί ο αμυντικός που αποβλήθηκε με τον Τζανετόπουλο να περνάει στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια ο Δέλλας έριξε στο παιχνίδι τους Ανάκογλου και Γροντή οι οποίοι πήραν θέση μπροστά από τον Γιόχανσον, μετατρέποντας το 4-2-3-1 σε 4-3-3. Η Ένωση κατάφερε να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα στη συνέχεια, με τον Γροντή να ξεχωρίζει στο διάστημα που αγωνίστηκε. Ήταν αυτός μάλιστα που με κοντινό πλασέ στο 82′ πέτυχε το μοναδικό γκολ της ΑΕΚ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μπαρόχα (63′ Βούρας), Γκάλο, Λαμπρόπουλος (50′ Τζανετόπουλος), Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης (72′ Πεταυράκης), Σιμόες (55′ Ανάκογλου), Γιόχανσον, Πλατέλλας (72′ Ζόριτς), Μπαρμπόσα (67′ Κρισάντους), Αραβίδης, Τζεμπούρ (55′ Γροντής).

Σχετικά άρθρα