Τι θέλουν οι Κινέζοι και ήρθαν στην ΕΡΤ; Η συνάντηση με τον Τσακνή

4 Αυγούστου 2015

Σε θερμό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση μεταξύ της Κινέζας υφυπουργού, αρμόδιας για θέματα Ραδιοτηλεόρασης, κυρίας Λι Κιούφανγκ, του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρη Κρέτσου και του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας.

Η κυρία Λι Κιούφανγκ εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για θεσμικά ζητήματα της ελληνικής ραδιοτηλεοπτικής αγοράς και πιο συγκεκριμένα για τη λειτουργία και το ρόλο της ΕΡΤ Α.Ε.

Ο κ. Κρέτσος ενημέρωσε την υφυπουργό για την πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου, τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Επικοινωνιακής Πολιτικής, Μητρώου on-line Μέσων Ενημέρωσης και Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων.

«Η σημερινή συνάντηση αποτελεί το πρώτο βήμα για τη συνέχιση μιας σημαντικής συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και της CCTV, η οποία διακόπηκε βίαια με το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε. και του CCTV στους τομείς της ανταλλαγής προγραμμάτων με έμφαση στις ειδήσεις και στον πολιτισμό, αλλά και στις διμερείς συμπαραγωγές.

Στη συνέχεια, αναμένεται να υπογραφεί πρωτόκολλο ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στο αρμόδιο κινεζικό υφυπουργείο, καθώς και αντίστοιχα πρωτόκολλα ανάμεσα στην ΕΡΤ Α.Ε. και στο CCTV και την Κινεζική Κρατική Ραδιοφωνία.

Πηγή: real.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...