Για την 5η θέση η Εθνική Γυναικών, 16-15 τη Ρωσία

Μετά τον αποκλεισμό της από την 4άδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Καζάν, η πάντα υπολογίσιμη Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών θέλει να τελειώσει όσο το δυνατόν αξιοπρεπέστερα την παρουσία της στη διοργάνωση με στόχο την 5η θέση.

Μ’ αυτή τη σκέψη οι πολίστριές μας, κατάφεραν κα κερδίσουν την οικοδέσποινα Ρωσία, έστω και δύσκολα, με 16-15 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 12-12) στον πρώτο αγώνα για την κατάταξη των θέσεων 5-8 κι έτσι θα διεκδικήσει οριστικά την 5η θέση στο τελευταίο της παιχνίδι μεθαύριο Παρασκευή 7/8 (15.30) κόντρα στην Κίνα.

Ήταν ένα… μάλλον περίεργο παιχνίδι αυτό το σημερινό της Εθνικής μας κόντρα στις Ρωσίδες με απροσδόκητη εξέλιξη και εναντίον της Εθνικής στη διάρκειά του, αλλά και υπέρ της (ευτυχώς) στο φινάλε. Η Ελλάδα προηγήθηκε με 4-0 στο ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια οι Ρωσίδες με ένα σερί 6-0 πέρασαν μπροστά με 6-4 και είχαν στη συνέχεια τον έλεγχο του ματς και το προβάδισμα μέχρι και τις αρχές του τέταρτου οκτάλεπτου, οπότε προηγούνταν με 4 γκολ, δηλαδή 12-8. Με μια συνεχή αντεπίθεση, όμως, στο φινάλε η ελληνική ομάδα κατάφερε να επιστρέψει και να ισοφαρίσει τελικά με την Άλκηστη Αβραμίδου, 1 δευτερόλεπτο πριν από το φινάλε (12-12).

Στα πέναλτι, η Τσουκαλά σημάδεψε το δοκάρι και η Ρωσία είχε προβάδισμα, αλλά η Έλενα Κούβδου έπιασε δύο εκτελέσεις και έστειλε την Ελλάδα στον επόμενο γύρο.

ΕΛΛΑΔΑ – ΡΩΣΙΑ 16-15 (κ.α. 12-12)

Οκτάλεπτα: 4-3, 1-4, 3-2, 4-3, πέν. 4-3.

Σχετικά άρθρα