Δύναμη ψυχής: Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης Τσαπατάκης κάνει σερφ με αναπηρικό αμαξάκι (εικόνες)

6 Αυγούστου 2015

Ο Αντώνης Τσαπατάκης, παραολυμπιονίκης από την Κρήτη, όταν δεν κολυμπάει, κάνει σερφ με το αναπηρικό του αμαξίδιο.

surf1

Όπως ανέφερε ο ίδιος στην εκπομπή ΕΡΤ Ενημέρωση, η σχέση του με την κολύμβηση ξεκινάει από την ηλικία των 5 ετών. Αθλητής με πολλές διακρίσεις, ο κ. Τσαπατάκης έχει ασχοληθεί επίσης με την υδατοσφαίριση.

Η εμπειρία του, αλλά κυρίως η αγάπη του για τη θάλασσα είναι που τον ώθησε να ανέβει στην ιστιοσανίδα και να αναμετρηθεί με τα κύματα. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει πως και οι άνθρωποι με αναπηρία μπορούν να απολαμβάνουν τις προκλήσεις πολλών και διαφορετικών αθλημάτων, αρκεί να υπάρχει διάθεση και φαντασία.

ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Aντώνης Τσαπατάκης – Ένας πρωταθλητής διαφορετικός από τους άλλους.Δεκαεννιά χρόνων μόλις είχε ξεκινήσει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα στη Σχολή Δόκιμων Αστυφυλάκων, όταν σε μια στροφή ενός γνώριμου δρόμου, ακριβώς έξω από το κολυμβητήριο όπου είχε περάσει τη μισή ζωή του, ως πολίστας του ΝΟ Χανίων, η μηχανή του ξέφυγε από την πορεία της λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Πετάχτηκε στο απέναντι πεζοδρόμιο. Και τ’ όνειρο πάγωσε…

«Υπέρεκτίμησα τις ικανότητες μου. Είχα λόξα με τα αυτοκίνητα και τις μηχανές. Οδηγούσα μηχανάκι από μικρός. Ακόμα το έχω στο αίμα μου. Οι δύο εβδομάδες που ακολούθησαν έχουν σβηστεί από τη μνήμη μου, δεν θυμάμαι τίποτα. Ήλπιζα ότι θα γινόταν μία έκλαμψη και θα θυμόμουν. Το ελπίζω ακόμα και τώρα.

 

Μία φορά, παλαιότερα, είχα δει ένα όνειρο ότι πήγε να συμβεί το ατύχημα και το πρόλαβα. Έχω πιστέψει ότι έγιναν τα πραγμάτα ακριβώς όπως τα είδα στον ύπνο μου»…

Πηγή: ΕΡΤ


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ