Είστε λιοντάρια, πάρτε το χάλκινο!

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών με λιονταρίσια ψυχή, υπομονή, πάθος και ατελείωτο ταλέντο έκανε μυθική ανατροπή επί της Κροατίας , ισοφάρισε για πρώτη φορά σε ολόκληρο τον ημιτελικό στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα (10-10) με τον Κολόμβο, αλλά λύγισε   στα πέναλτι. Έτσι, η Ελλάδα που στάθηκε λεβέντικα απέναντι στην χρυσή Ολυμπιονίκη και άγγιξε μια ασύλληπτη ανατροπή, θα διεκδικήσει το Σάββατο στις 20.30 το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό.

Δυναμικό ξεκίνημα των Κροατών

Η Κροατία προηγήθηκε με τον Σούκνο από τη θέση του φουνταριστού. Εμείς είχαμε δυο δοκάρια, μια χαμένη επίθεση στον παραπάνω, μια χαμένη προσπάθεια από τον φουνταριστό και άμυνα που έδινε πάσες στα δυο μέτρα.

Στον παραπάνω ο Σκούκνο έκανε το 2-0 για την Κροατία. Στη συνέχεια ο Μουρίκης κέρδισε πέναλτι, εκτέλεσε εύστοχα ο Φουντούλης και έτσι μειώσαμε , 2-1. Οι Κροάτες έπαιξαν ξανά τον παραπάνω αλλά απέτυχαν, καθώς ο Φλέγκας στάθηκε βράχος. Η τελευταία επίθεση των αντιπάλων μας στο οκτάλεπτο έφερε γκολ με τρομερό σουτ από την γωνία του Μπούκιτς που έγραψε το 3-1. Ο Θοδωρής Βλάχος είχε να βελτιώσει πολλά στην άμυνα, αλλά και στις επιλογές στην επίθεση.

Κρατηθήκαμε ζωντανοί

Οι επιλογές μας στην επίθεση συνέχισαν να είναι κακές. Ο Χρήστος είχε δοκάρι, ο Γενηδουνιάς σούταρε στα μπλοκ, όπως και μια ακόμη φορά στον παραπάνω. Ο Ομπράντοβιτς με κεραυνό από τη θέση του φουνταριστού έκανε το 4-1. Όσο άτυχη ήμασταν νωρίτερα, σταθήκαμε τυχερή σε αναιμικό σουτ του Βλαχόπουλου που πήγε στα μπλοκ και κατέληξε γκολ. Ο Μούσλιμ όμως μας εκτέλεσε για το 5-2. Ο Μουρίκης από τα δυο μέτρα με τρομερό γυριστό μείωσε 5-3 και μας κράτησε ζωντανούς. Ο Βλαχόπουλος σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα στον παίκτη παραπάνω. Όμως στο λεπτό ο Φουντούλης σκόραρε για δεύτερη φορά στον παραπάνω και μας έφερε σε απόσταση αναπνοής (5-4 η Κροατία). Η τελευταία επίθεση του οκτάλεπτου ήταν για την Κροατία που έχασαν τον παίκτη παραπάνω. Βρεθήκαμε με 3 γκολ στην πλάτη αλλά καταφέραμε να επιβιώσουμε, βελτιώνοντας τα σουτ μας και την άμυνα στον φουνταριστό.

Τα ηνία οι Κροάτες στην εκπνοή!

Το τρίτο οκτάλεπτο άρχισε με ακυρωθέν γκολ του Φουντούλη που εκτέλεσε μέσα από τα 5 μέτρα μετά από φάουλ. Ο Λόντσαρ στον παραπάνω μεγάλωσε την διαφορά (6-4). Ο Χρήστος σούταρε άσχημα, οι Κροάτες έχαναν ευκαιρίες και ο Βλαχόπουλος με την δεύτερη εύστοχη προσπάθεια σε έξι ευκαιρίες μείωσε 6-5. Ο Μούσλιμ στον παραπάνω έκανε το 7-5 και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα, μειώνοντας σε 7-6 σε ένα σουτ σπεσιαλιτέ του. Η Ελλάδα έβγαλε δυο άμυνες, αλλά δεν κατάφερε δυο φορές να ισοφαρίσει. Στην τελευταία επίθεση μάλιστα ο Χρήστος έκανε τρομερό γυριστό αλλά την τροχιά της μπάλας ανέκοψε το κεφάλι του Μουρίκη. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Γιόκοβιτς σε νεκρό χρόνο έπιασε σουτάρα με το αριστερό χέρι, κεραυνοβόλησε τον Φλέγκα και έκανε το 8-6.  

Η Ελλαδάρα των ανατροπών

Ο Γούνας στην πρώτη επίθεση του τέταρτου οκτάλεπτου έκανε σουτάρα στον παραπάνω και μειώσαμε στο γκολ. Οι Κροάτες δεν μας άφησαν να χαρούμε και με τον Ομπράντοβιτς με παίκτη παραπάνω έκαναν το 9-7.  Παίζοντας στο τρίλεπτο μια εκπληκτική άμυνα στον παραπάνω, σκοράραμε με τον Βλαχόπουλο με πλεονέκτημα και από την κόλαση βρεθήκαμε και πάλι εν ζωή. Δυο λεπτά πριν το τέλος έπαιξαν δυο φορές με παίκτη παραπάνω και με τον Σούκνο έφεραν και πάλι τη διαφορά στα 2 γκολ (8-10). Ο Αφρουδάκης με τον Μυλωνάκη συνδυάστηκαν τέλεια και ο Μυλωνάκης 1.30 πριν το τέλος μας έφερε σε απόσταση αναπνοής εκ νέου. Στο λεπτό βγάλαμε άμυνα με παίκτη λιγότερο και στη συνέχεια κερδίσαμε αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Κολόμβος από τρομερή ασίστ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Όπως με την Αυστραλία, έτσι και τώρα γυρίζουμε το ματς στο τέλος. Γυρίσαμε από βέβαιο θάνατο.

Λύγισε στα πέναλτι

Οι Κροάτες ήταν απόλυτα εύστοχοι, ο Φουντούλης έχασε το δεύτερο, και έτσι η Ελλάδα θα διεκδικήσει την Παρασκευή στις 8.30 το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό.

10-11 Σούκνο
11-11 Αφρουδάκης
11-12 Μούσλι
11-12 Φουντούλης (χαμένο πέναλτι)
11-13 Γιόκοβιτς
12-13 Μυλωνάκης
12-14 Πέτκοβιτς
13-14 Βλαχόπουλος
13-15 Σέτκα

Σχετικά άρθρα