Σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Πατριάρχη;

10 Μαΐου 2013


Τρεις δράστες φέρονται πως σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στις 29 Μαΐου την ημέρα της 560ης επετείου της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία.


Ηδη οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός ατόμου, σύμφωνα με τη Χουριέτ, ενώ αναζητούνται άλλα δύο. Μάλιστα η εισαγγελία της Αγκυρας ξεκίνησε προανάκριση για την υπόθεση.


Την υπόθεση άρχισε να ξετυλίγει η εισαγγελία της Καισάρειας όταν έλαβε επιστολή που κατήγγειλε πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη. Στην επιστολή αναφερόταν πως η δολοφονία του Πατριάρχη θα γινόταν στις 29 Μαΐου και πως ήδη μια ομάδα των επίδοξων δολοφόνων είχε ξεκινήσει τις εργασίες στην Κωνσταντινούπολη.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα συνελήφθη ο Σερντάρ Α. ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε πως πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να εργαστεί δίπλα στους συγγενείς του. «Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ούτε γνωρίζω πού μένει. Τον έχω δει μόνο στην τηλεόραση και δεν έχω κανένα σχέδιο για τη δολοφονία του», είπε. Η αστυνομία αναζητεί άλλα δύο άτομα.Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ