Οι συμπατριώτες του Αρνεσεν κόντρα στον ΠΑΟΚ

Η Μπρόντμπι από τη Δανία, την πατρίδα του Φρανκ Αρνεσεν είναι δέκα φορές πρωταθλήτρια\, αλλά την περασμένη σεζόν ήταν μόλις τρίτη. Πέρασε ήδη τρεις γύρους αποκλείοντας στον πρώτο τη Γιούβενες από το Σαν Μαρίνο με δύο νίκες (9-0, 2-0), δύσκολα την Μπερόε από τη Βουλγαρία (0-1, 0-0) και χθες πήρε 2-2 από την Ομόνοια στην Κύπρο μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα. Πάντως στο τρέχον πρωτάθλημα έχει τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες.
Ιδρύθηκε το 1964. Εδρεύει στα προάστια της Κοπενχάγης και είναι το σωματείο με τα περισσότερα μέλη στη χώρα (περίπου 2000) και αγωνίζεται στο Brøndby Stadium χωρητικότητας 23.400 θέσεων. Προπονητής της ομάδας είναι ο Τόμας Φρανκ. Εχει κερδίσει 10 φορές το πρωτάθλημα Δανίας με τελευταία να εντοπίζεται το 2005. Έχει πάρει το κύπελλο έξι φορές με την τελευταία να εντοπίζεται το 1996. Έχει έξι συμμετοχές το Τσαμπιονς λινγκ. Το 1986- 87 έφτασε στα προημιτελικά. Στο Γιουρόπα Λινγκ έχει 12 συμμετοχες και πήγε στα ημιτελικά το 1991.
Ο Νο1 πορτιέρο Χραντέκι που αποβλήθηκε χθες και θα έχανε το πρώτο ματς, έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι, καθώς συμφώνησε να συνεχίσει στη Φρανκφούρτη, παίρνοντας τον Τόπελ από την Οντένσε.
Έχασε τον φορ Νικολάι Λάουρσεν, ο οποίος μεταπήδησε στην Αϊντχόφεν, όμως απέκτησε τον 25χρονο φορ Τίμο Πούκι από τη Σέλτικ, τον 22χρονο φορ Κρίστιαν Γιάκομπσεν από τη Ροσκίλντε, τον 25χρονο μέσο Μάγκνους Ερικσον, πρώην παίκτη της Γκουανγκτζού και το 19χρονο αμυντικό Μάλθε Γιόχανσεν από την Πόρτο και τον ταχύτατο 25χρονο διεθνή Σουηδό δεξιό αμυντικό Γιόχαν Ερικ Λάρσον.
Αστέρι της είναι ο Δανός αμυντικός Ντάνιελ Άγκερ (αρχηγός), που αγωνίστηκε για μια οκταετία στη Λίβερπουλ. Αξιόλογοι ποδοσφαιριστές είναι επίσης ο 34χρονος υψηλόσωμος (1.88) Σουηδός διεθνής φορ Γιόχαν Ελμάντερ, με πέρασμα από Τουλούζ, Μπόλτον, Νόριτς και Γαλατασαράι, και παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και στα EURO 2008, 2012, ο 32χρονος Δανός μέσος Τόμας Κάχλενμπεργκ με θητεία σε Οσέρ και Βόλφσμπουργικ και ο 26χρονος Αργεντινός αριστερός μέσος Αλεξάντερ Σιμανόφσκι.
Δείτε το σότερ της:

Σχετικά άρθρα