Οι παλιοί γνωστοί του ΠΑΟΚ και οι επικίνδυνοι

Η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ σκιαγραφεί το ρόστερ της αντιπάλου του “Δικεφάλου” στα play offs του Europa League, Μπρόντμπι.
Αναλυτικά:
Ο ΠΑΟΚ στις αναμετρήσεις του με τη Μπρόντμπι είναι πιθανό να βρει απέναντί του κι κάποιους γνώριμους αντιπάλους από το πρόσφατο παρελθόν. Ο Δανός μεσοεπιθετικός Ρόνι Σβαρτς, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στη Γαλλία με τη φανέλα της Γκινγκάμπ και εφέτος έχει δοθεί δανεικός στη Μπρόντμπι είναι ένας εξ αυτών. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός είχε αγωνιστεί απέναντι στον ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς με τη Γκινγκάμπ στη Γαλλία. Ο έτερος είναι ο πρώτος σκόρερ της ουραγού του πρωταθλήματος Δανίας αυτή την εποχή και έπειτα από τρεις αγώνες, ο 25χρονος διεθνής Φινλανδός επιθετικός Τέεμου Πούκι, ο οποίος στο πρωτάθλημα σκόραρε δύο φορές σε ισάριθμες ήττες της Μπρόντμπι με 2-1 (από Ααρχους εκτός και από Οντένσε εντός), ενώ στα ευρωπαϊκά ματς με Γιουβένες και Ομόνοια πέτυχε τρία γκολ, όσα πέτυχαν και οι Γιόχαν Ελμάντερ και ο αλβανικής καταγωγής διεθνής Νορβηγός μεσοεπιθετικός Ελμπα Ρασχανί. Ο Πούκι που έχει περάσει από Σεβίλλη και Σέλτικ, αγωνιζόταν στη Σάλκε, όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τη γερμανική ομάδα στα Play Offs του Champions League πριν από δύο χρόνια. Ο νεαρός Φινλανδός είχε χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά του πρώτου αγώνα που έγινε στο Γκελσενκίρχεν.
Στην μεσοεπιθετική γραμμή της Μπρόντμπι ξεχωρίζει το όνομα του 34χρονου διεθνή Σουηδού επιθετικού Γιόχαν Ελμάντερ, ο οποίος εκτός από την πατρίδα του έχει αγωνιστεί στην Ολλανδία (Φέγενορντ, Μπρέντα), στη Γαλλία (Τουλούζ), στην Αγγλία (Μπόλτον, Νόριτς) και στην Τουρκία (Γαλατάσαραϊ), προτού καταλήξει το 2014 στη Μπρόντμπι. Τα τελευταία δύο χρόνια πάντως, δεν έχει τα στατιστικά του παρελθόντος, γεγονός που καταδεικνύει ότι τα καλά του χρόνια βρίσκονται πια καταγεγραμμένα στα κιτάπια της ιστορίας…
Χωρίς «αστέρια» και τον βασικό τερματοφύλακαΤο μεγαλύτερο όνομα στο εφετινό ρόστερ της Μπρόντμπι είναι αναμφίβολα ο αρχηγός της εθνικής Δανίας και πρώην στόπερ της Λίβερπουλ Ντάνιελ Αγκερ. Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός επέστρεψε την τελευταία ημέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου του 2014 στην ομάδα που τον ανέδειξε έπειτα από οκτώ χρόνια καριέρας στους «Κόκκινους» του Λίβερπουλ.
Ο Αγκερ πάντως, δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί απέναντι στον ΠΑΟΚ καθώς προέρχεται από τραυματισμό που θα τον κρατήσει εκτός δράσης ως το τέλος Αυγούστου όπως αναφέρει το ιατρικό δελτίο της Μπρόντμπι.Η Μπρόντμπι εκτός από τον Αγκερ, δεν θα έχει και τον Λούκας Χραντέκτσι, η μεταγραφή του οποίου ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Ο 25χρονος σλοβακικής καταγωγής διεθνής Φινλανδός τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί και στα εννέα επίσημα ματς της Μπρόντμπι (έξι για την Ευρώπη και τρία για το πρωτάθλημα) ως βασικός.Στους σταρ της ομάδας συγκαταλέγεται και ο Τόμας Κάλενμπεργκ, ο οποίος έπειτα από καριέρα τεσσάρων ετών στη γαλλική Οσέρ και άλλων τεσσάρων ετών στη γερμανική Βόλφσμπουργκ επέστρεψε στη Μπρόντμπι που τον ανέδειξε. Ο διεθνής Δανός επιθετικός μέσος ωστόσο και αυτός συγκαταλέγεται στους τραυματίες της Μπρόντμπι και δεν έχει αγωνιστεί σε κάποιο επίσημο ματς από τις 22 Μαρτίου.

Σχετικά άρθρα