«Στόχος ναι, συμφωνία όχι για Μπουονανότε»

Διαβάστε ακόμα: Κοντά σε συμφωνία με Μπουονανότε η ΑΕΚ 
Η ΑΕΚ είναι πράγματι σε προχωρημένες επαφές με τον Ντιέγκο Μπουονανότε, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για τελική συμφωνία, τουλάχιστον όχι πριν τη Δευτέρα, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος.
Παράλληλα έκανε λόγο για καλλιέργεια απαξίωσης προς τους παίκτες που ανέβασαν την «Ένωση» στη Super League διαβεβαιώνοντας πως η νέα ΑΕΚ χτίζεται σε σωστές βάσεις, ενώ αναφέρθηκε στα διπλά αποψινά αποκαλυπτήρια, για την ομάδα και τη νέα φανέλα, στο φιλικό με τη Σεβίλλη.
Αναλυτικά, ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε για:
-τις επαφές με τον Μπουονανότε: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω και δεν υπάρχει οριστική συμφωνία. Είναι δεδομένα ένας στόχος που ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς παλεύει εδώ και αρκετό καιρό. Από όσο τουλάχιστον γνωρίζω εγώ, το θέμα δεν θα έχει κάποια τελική εξέλιξη τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα. Το θέμα είναι να έχεις εναλλακτικές επιλογές. Μια ώρα μετά το ναυάγιο στην υπόθεση του Χαφέζ, ο Μιλοβάνοβιτς έβγαζε τα εισιτήρια στον Ντίντακ Βιλά για να έρθει στην Αθήνα. Έτσι μπορείς να ολοκληρώσεις την όποια ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ».
-την κριτική που δέχεται η ΑΕΚ από μερίδα φιλάθλων και ΜΜΕ: «Καλλιεργείται μια απαξίωση για την ομάδα που ανέβασε την ΑΕΚ στη Super League και αδικείται μια ομάδα που ξεκίνησε να χτίζεται. Όταν κάθε χρόνο απαξιώνεις αυτό που έκανες και το αλλάζεις εντελώς, δεν θα έχεις τη συνέχεια που θα έπρεπε. Αυτό δεν ισχύει για την ΑΕΚ. Έχοντας εικόνα από την καλή ΑΕΚ ως ρεπόρτερ, αυτό που με σιγουριά μπορώ να πω στον κόσμο είναι πως χτίζεται με συνταγή ομάδας. Τα άλλα πράγματα, αν σου λείπει ένας παίκτης σε μια θέση, βρίσκονται στην πορεία. Η ΑΕΚ αποκτά και πάλι τη νοοτροπία και την τεχνογνωσία που είχε σαν δομή ομάδας. Είδα μια ΑΕΚ που είναι και πάλι ομάδα, από το Α μέχρι το Ω. Δεν μιλάω για το αν θα πάρει το πρωτάθλημα σε ένα χρόνο ή το Διηπειρωτικό σε δύο. Μιλάω για τη δομή και για το πλάνο. Στη Β’ Εθνική υπήρξε μια ομάδα που παιχνίδι με το παιχνίδι εμφανίστηκε με πλάνο στο γήπεδο κι όχι που έπαιρνε τα παιχνίδια με δεδομένη την ποιοτική της ανωτερότητα. Η ΑΕΚ κέρδισε πολλά πράγματα σαν ομάδα στη Β’ Εθνική και ανέδειξε παίκτες. Ως ομάδα από νέα ξεκινήματα έχει χορτάσει, με νέα ξεκινήματα διαρκώς δεν γίνεται δουλειά. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να μην είναι ανταγωνιστική».
-την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των μεταγραφών: «Όταν έχεις τη δυνατότητα και την πολυτέλεια να μειώσεις στο 50% του κόστους μεταγραφών σου με αυτά τα δεδομένα της εποχής, το κάνεις. Μην ξεχνάμε πως η ΑΕΚ έχει δύο στόχους, να επιστρέψει στην κανονικότητά της και να γίνει ανταγωνιστική από τη μία, αλλά και να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος, όταν είχε φτάσει στο σημείο να πτωχεύσει. Δεν συγχωρείται να ξανακάνει τα ίδια λάθη».
-τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς: «Η εμπειρία του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς από τη Λας Πάλμας είναι πολύ σημαντική για μας. Για παράδειγμα διαπραγματεύτηκε την πώληση του Βιτόλο στη Σεβίλλη και επέμεινε να μπουν μπόνους κατάκτησης ευρωπαϊκών τίτλων, με αποτέλεσμα τα δύο τελευταία καλοκαίρια η Σεβίλλη να πληρώνει ακόμη τη Λας Πάλμας».
-το αποψινό φιλικό με τη Σεβίλλη: «Είναι το πρώτο φιλικό της ομάδας μπροστά στο κοινό της ΑΕΚ, αλλά εκεί υπάρχουν ακόμη πράγματα να γίνουν. Δεν αναφέρομαι μόνο στα μεταγραφικά, αλλά και στην ετοιμότητα της ομάδας που μόλις προχθές γύρισε από μια σκληρή προετοιμασία».
-την επιλογή της Σεβίλλης: «Είναι μεγάλη μας ευχαρίστηση που υποδεχόμαστε σαν ΑΕΚ την κάτοχο του Europa League λίγες μέρες πριν το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με την Μπαρτσελόνα στην Τιφλίδα. Η Σεβίλλη έρχεται στην Αθήνα με όλο της το ρόστερ, τη διοίκηση, χορηγούς, αλλά και φιλάθλους. Σήμερα το πρωί έκαναν προπόνηση στα Σπάτα, το ίδιο θα κάνουν και την Κυριακή μέχρι να φύγουν για τη Γεωργία. Σαν πρότυπο για τις ελληνικές ομάδες η Σεβίλλη θα μπορούσε να λειτουργήσει πολύ περισσότερο σαν πρότυπο για τις ελληνικές ομάδες από ό,τι μια Ρεάλ ή μια Μπαρτσελόνα. Σε επίπεδο οργάνωσης είναι αυτό που λέμε ομάδα».
-τη νέα φανέλα: «Στο αποψινό φιλικό θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της νέας φανέλας. Είναι φανέλα που έχει το ωραίο ότι παραπέμπει στο παρελθόν, σαν ρετρό. Θυμίζει φανέλα δεκαετίας 1970. Θα τη δείτε απόψε. Θα υπάρχει απόψε σε δύο μπουτίκ μια συλλεκτική φανέλα για το σημερινό φιλικό και φιλοδοξούμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να αρχίσει η διάθεση των προϊόντων της Nike για την ομάδα μέσα από το e-shop».

Σχετικά άρθρα