Save Diplaros

Του Παναγιώτη Περπερίδη

Το αρχικό λάθος σαφώς ανήκει στον παίκτη, που -πολύ λογικά λόγω ηλικίας- δεν μπορούσε να ζυγίσει μια ημέρα μετά το ευρωπαϊκό μέσα στην παραζάλη των πανηγυρισμών και της αποθέωσης, τον αντίκτυπο που θα είχε μια ειλικρινής δήλωση φρονημάτων την ώρα που ήταν ήδη παίκτης της ΑΕΚ με τη βαριά φανέλα και την τεράστια μπασκετική ιστορία.

Δεν μπαίνω στη συζήτηση αν χρησιμοποίησε ή όχι τη λέξη «σκαλοπάτι», αν την είπε ή δεν την είπε περιφραστικά. Δεν είμαι ικανός να κάνω μάθημα σε κανέναν , αλλά μια τέτοια δήλωση θα έτρωγε delete και μπορεί να έριχνα στον μικρό και καμία φιλική φάπα, για να σοβαρευτεί.

Λάθος και ο σάλος που προκλήθηκε στις τάξεις των οπαδών. Λογικά λειτούργησαν με το θυμικό και αισθάνθηκαν θιγμένοι για τον τρόπο που ο Δίπλαρος φάνηκε ότι απαξιώνει την ομάδα που κλήθηκε να υπηρετήσει μέχρι το 2020. Προφανώς και δεν μπορεί κανείς να περιμένει από τους οπαδούς να αντιληφθούν την ορμή της ηλικίας, την βλακεία αν προτιμάτε. Η διοίκηση της ΑΕΚ όμως πρέπει να λειτουργήσει περισσότερο στην κατεύθυνση της νουθεσίας και καθόλου στη λογική της εκδίκησης, την οποία είμαι βέβαιος ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος δεν σκέφτεται, γιατί αντιλαμβάνεται πλήρως ότι πρόκειται για ένα παιδάκι που προσπαθεί να μάθει πώς είναι να είσαι επαγγελματίας. Με μπόλικη αφέλεια, εγκληματικό αυθορμητισμό και χωρίς να βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσει. Ίσως γι’ αυτό η μεγάλη δημοσιότητα σε αυτές τις ηλικίες κάνει πολύ κακό. Πάρα πολύ κακό. Η ΑΕΚ πρέπει να ζυγίσει περισσότερο την επένδυση στο μπασκετικό μέλλον του παίκτη και με βάση αυτό να αποφασίσει.

Έκανε λάθος και ο φίλος μου ο Ντούσαν που έσπευσε να τον ρίξει στην πυρά.

Στο παρελθόν έχει γίνει πολλή κουβέντα για τα οπαδικά φρονήματα κολοσσών του μπάσκετ. Για τον «προδότη» Σπανούλη και τον «αχάριστο» Περπέρογλου στα πιο πρόσφατα. Αστειότητες. Γενικώς σε τούτη τη χώρα πρέπει να πουλάς οπαδιλίκι για να επιβιώνεις, να καταθέτεις διαπιστευτήρια κοινωνικών φρονημάτων. Για να παίξεις σε σύλλογο, να βρεις δουλειά, να γίνεις αποδεκτός στις τάξεις των οπαδών. Γιατί έτσι πρέπει. «Ήμουν από μικρός ΑΕΚ». Να μια δήλωση που θα τον έκανε λαϊκό ήρωα σε χρόνο dt.  

Δεν προσπαθώ να σας πείσω ότι η δήλωση του Δίπλαρου ήταν σωστή. Ήταν λαθεμένη από την αρχή ως το τέλος με οποιαδήποτε διατύπωση κι αν είχε. Αντιστοίχως όμως είναι λάθος να ζητάς από ένα παιδί πιστοποιητικό φρονημάτων. Η ΑΕΚ τον πήρε για να παίξει μπάσκετ. Για να επενδύσει πάνω στο ταλέντο του που μέχρι πριν λίγες ημέρες όλοι στην οικογένεια θαύμαζαν. Μια ηλίθια δήλωση δεν αλλάζει την μπασκετική προοπτική του Δίπλαρου, ούτε είναι ενδεικτική του χαρακτήρα και των προθέσεών του. Στην ηλίθια κοινωνία του internet και του facebook όμως μια λάθος δήλωση μπορεί και να σε καταστρέψει.

Μην καταστρέψετε το παιδί για τον Θεό!

20 χρόνια δεν έχω αποκαλύψει σε κανέναν τι ομάδα ήμουν μικρός. Τι ομάδα δήλωσα ότι είμαι στους προϊσταμένους μου όταν μου έκαναν τη βλακώδη ερώτηση λες και ήταν προαπαιτούμενο για να πιάσω δουλειά. Για συμπαράσταση στον Νικόλα σήμερα σας λέω ότι υποστήριζα τον Παναθηναϊκό. Σήμερα είμαι επαγγελματίας. Όπως θα είναι και ο Δίπλαρος όπου κι αν αγωνιστεί.

Με αγάπη και τεράστια αγωνία ΜΟΝΟ για το παιδί…

Σχετικά άρθρα