Ταυτότητα νικητή!

Ωραίος ξανά ο Ολυμπιακός του Σίλβα, αυτή τη φορά γονάτισε την Μπεσίκτας (2-1). Πρώτο γκολ του Φινμπόγκασον, με πέναλτι στο φινάλε το νικητήριο από τον Φουστέρ.  
Τρεις λέξεις αναγράφει η …στρατιωτική ταυτότητα του Ολυμπιακού που θα κρεμάσει στο λαιμό για να πορευτεί σε εγχώριες και διεθνείς μάχες: Ταχύτητα, αμεσότητα, πίεση.
Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να εφάρμοσουν και εναντίον της Μπεσίκτας τα ίδια συστατικά που προσπαθεί να ρίξει στο μιξερ ο Σίλβα, προκειμένου να παίξει το ποδόσφαιρο που θέλει.
Ναι μεν δεν παρήγαγαν τον ίδιο αριθμό τελικών,συγκριτικά με τα αμέσως προηγούμενα φιλικά, αλλά απέναντι τους είχαν μία καλή ομάδα που και σε υψηλό τέμπο δίνει τα παιχνίδια της και διαθέτει στις τάξεις τις διαλεχτα υλικά, όπως οι Κουαρέσμα και Γκόμεζ. 
Από το πρώτο λεπτό έτρεξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, έψαξαν την κάθετη πάσα, χωρίς να κρατούν για πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια τους. Με τον αναγεννημένο Χάρα στην κορυφή της επίθεσης, μπορεί να μην βρήκαν γκολ, αλλα είναι εμφανές ότι έχουν διάθεση να ταλαιπωρήσουν πολλές άμυνες εφέτος. Και η οπισθοφυλακή της Μπεσίκτας δεν πέρασε καλά, άσχετα αν τα διαστήματα της πίεσης ψηλά ήταν μικρότερα συγκριτικά με ότι είδαμε μέχρι τώρα. Αυτό γιατί ο ΓΚόμεζ έβγαλε δύο φάσεις και υποχρέωσε τον Ρομπέρτο σε ισάριθμες επεμβάσεις (25′, 32′), στιγμές που όσο να ναι θορύβησαν λίγο τον Σίλβα, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μαζευτεί λίγο.
Το πρώτο αξιόλογο σουτ πάντως στο ματς, έγινε από τον Χάρα (16′) και υποχρέωσε τον Ζενγκίν σε δύκολη επέμβαση. Ο Αργεντινός παρέμεινε κινητικός και ορεξάτος μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, απείλησε με διαγώιο σουτ στο 42′ (έβγαλε ο τερματοφύλακας) και στάθηκε άτυχος στο 43’όταν την κεφαλιά του μετά από εκτέλεση κόρνερ έβγαλε πάνω στη γραμμή ο Οζιακούπ με τη βοήθεια του Ζενγκίν. Καλό πρώτο μέρος απο τον Χάρα, ο οποίος άφησε τη θέση του στον Φινμπόγκασον (46′). Ακριβώς στη μέση μοίρασε ο Σίλβα το ματς για τους Σαλίνο και Μαζουακού (σε θέση αριστερού μπακ) και τους Σιόβα-Αυλωνίτη.
Περισσότερα σε λίγο…

Σχετικά άρθρα