Ανακοίνωσε Μαυροκεφαλίδη η ΑΕΚ!

Με τη φανέλα της ΑΕΚ θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης καθώς η διοίκηση της “Βασίλισσας” ανακοίνωσε την απόκτηση του 31χρονου φόργουορντ για τον επόμενο 1+1 χρόνο. Η “Ένωση” κινήθηκε με απόλυτη μυστικότητα και πραγματοποίησε μια σπουδαία μεταγραφή ενισχύοντας το ρόστερ της με έναν παίκτη “εργαλείο”. Ο Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, είχε στα χέρια του πρόταση και από τη Μάλαγα ωστόσο προτίμησε να αποδεχτεί αυτήν της ΑΕΚ που αφορά περίπου 500.000 ετησίως. 
Η ανακοίνωση:
Η διοίκηση της ΑΕΚ πιστή στην δέσμευσή της να δημιουργήσει σύνολο, που θα πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη, συνεχίζει το σερί μεταγραφών της.
Η διοίκηση της ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι συμφώνησε με τον διεθνή φόργουορντ/σέντερ Λουκά Μαυροκεφαλίδη.
Ο μέχρι και πρότινος άσσος του Παναθηναϊκού (31 χρ., 2μ.10) υπέγραψε συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα» για 1+1 χρόνο.
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ξεκίνησε την καριέρα του από τα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ, ενώ δεν άργησε να αναδειχθεί σε σημαντική μονάδα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης κάνοντας ομάδες από την Ευρώπη και το NBA να στρέψουν τα βλέμματα τους πάνω του. Το καλοκαίρι του 2006 μετακόμισε στην ιταλική Βίρτους Ρόμα, ωστόσο, δεν κατάφερε προσαρμοστεί στο παιχνίδι των Ιταλών και τον Φεβρουάριο του 2007 έφυγε για την Ισπανία και την Βαλένθια με τη μορφή δανεισμού. Στις 12 Ιουλίου του 2007 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτησή του για 3 χρόνια, ωστόσο, τον Ιούλιο του 2008 μετακόμισε για το Μαρούσι. Την επόμενη σεζόν (2009-2010) επέστρεψε εκ νέου στον Ολυμπιακό όπου και παρέμεινε δύο χρόνια, ώσπου πήρε μεταγραφή μέχρι το 2013 στη ρωσική Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης.
Στα τέλη της σεζόν 2012-2013 δέχθηκε το κάλεσμα της Μπαρτσελόνα, όπου υπέγραψε για την βοηθήσει στα πλέι οφ του ισπανικού πρωταθλήματος. Το καλοκαίρι του 2013 υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό και την χρονιά που μας πέρασε συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Σχετικά άρθρα