Κοντονής: «Ακούσαμε τους αθλητές, δρομολογήσαμε λύσεις»

Για τη συνάντησή που είχε με την Εθνική ομάδα πόλο, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μίλησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

«Είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση με τους αθλητές της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, τους προπονητές τους και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Διαθεσόπουλο. Η Κυβέρνηση δεν εξαντλείται σε τυπικά συγχαρητήρια, αλλά επιθυμεί ν’ ακούει τη φωνή των αθλητών και μάλιστα ενός αθλήματος που έχει προσφέρει μεγάλες στιγμές τους Έλληνες φιλάθλους.

Δρομολογήσαμε λύσεις για πάρα πολλά από αυτά, ακούσαμε τις απόψεις των αθλητών και πιστεύω ότι όλοι αντιλήφθηκαν, πως παρά το γεγονός ότι περνάμε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο κάνουν το αναγκαίο και το δυνατό για να έχουν οι αθλητές μας τις καλύτερες συνθήκες άθλησης και προπόνησης για την επίτευξη των στόχων τους.

Τόνισα ότι και η προσπάθεια που γίνεται από τη ΓΓΑ σε ότι αφορά στην εξοικονόμηση πόρων είναι πολύ σημαντική. Τους ανέφερα ότι το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, οι δαπάνες για διάφορα έξοδα ταξιδιών, δημοσίων σχέσεων κλπ είχαν ανέλθει στο 1 εκατ. ευρώ. Την αμέσως προηγούμενη χρονιά τα 3 εκατ. ευρώ. Εμείς καταφέραμε να τις περιορίσουμε στις 34.000 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Ακριβώς γιατί θέλουμε να εξοικονομούνται χρήματα, γι’ αυτούς τους αθλητές, οι οποίοι από το απόθεμα της ψυχής τους μας προσφέρουν μετάλλια, χαρές και στους εαυτούς τους διακρίσεις. Εμείς θεωρούμε ότι είναι παραδείγματα για την ελληνική νεολαία και επ’ ωφελεία του ελληνικού αθλητισμού».

Σχετικά άρθρα