Δεν μπορείς να πας στο γυμναστήριο; 4 ασκήσεις για να «κάψεις» τις θερμίδες που θες!

Την ώρα που χιλιάδες γυμναστήρια και κέντρα σωματικής ενδυνάμωσης παραμένουν κλειστά λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας, υπάρχουν μερικές ασκήσεις για το σπίτι.

Και για ποιον λόγο να θες να κάνεις γυμναστική στο σπίτι; Γιατί μπορεί να είσαι αθλητικός τύπος και να έχεις στερηθεί την καθημερινή, αγαπημένη σου συνήθεια. Γιατί μπορεί να έχεις δει αλλαγή στο βάρος σου. Γιατί μπορεί να θες να δοκιμάσεις κάτι νέο. Γιατί μπορεί να θες να γεμίσεις τον χρόνο σου!

Πολλά «γιατί» και πολλοί τρόποι για να απαντήσεις στα παραπάνω με ολιγόλεπτες, καθημερινές, οικιακές ασκήσεις από τον Μάικλ Μπούτσκο από το «Burn Boot Camp Memorial City» στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Πηδηματάκια

Είναι πολύ απλό και είναι κάτι που κάνουν ακόμα και παιδιά! Σήκωσε ψηλά τα χέρια σου και ξεκίνα να χοροπηδάς επιστρέφοντας στην αρχική σου θέση, δηλαδή πηδηματάκια τοπικά. Η εν λόγω άσκηση βοηθά τρομερά όσους έχουν τραυματισμούς στα γόνατα ή τους αστραγάλους. Και όσο για το πόσα πηδηματάκια να κάνεις, ας είναι τόσα ώσπου να αρχίζεις να ιδρώνεις!

Πηδηματάκι με… αντίπαλο

Η συγκεκριμένη άσκηση μοιάζει με την προηγούμενη αλλά σε αυτή βάζεις και ένα αντικείμενο πάνω στο οποίο πηδάς, όπως 3 – 4 βιβλία χοντρά ή πολλά περιοδικά. Δεν τεντώνεις τα χέρια ψηλά αλλά μπορείς να τα έχεις στο πλάι ή τεντωμένα μπροστά σου και κάνεις πηδηματάκια πάνω στα βιβλία με λυγισμένα πόδια. Βασικό προνόμιο της άσκησης είναι πως μπορείς να την κάνεις είτε με εναλλαγή ποδιών (μια το, μια το άλλο) είτε και τα δύο συγχρόνως.

Πλάτη στον τοίχο

Στηρίζεσαι στον τοίχο με την πλάτη σου, τα χέρια σου στο πλάι χαλαρά και τα γόνατά σου σχηματίζουν ορθή γωνία ενώ το σώμα σου από το πλάι φαίνεται σαν καρέκλα. Κάθεσαι έτσι για 60 δευτερόλεπτα το λιγότερο ενώ μπορείς να θέσεις και ένα προσωπικό challenge και να κάνεις αυτή την άσκηση μόλις αρχίσεις να νιώθεις ένα μικρό «κάψιμο» στους μηρούς, χωρίς όμως να επιβαρύνεις το σώμα σου.

Περπάτημα

Και όμως, «θέστε ένα όριο βημάτων την ημέρα και πραγματοποιήστε το. Αν τυχόν δεν θέλετε ή δεν προλάβετε να βγείτε έξω ή δεν έχετε όρεξη να πάτε στη λεωφόρο ή το κοντινό σας πάρκο για περπάτημα, κάντε το στο σπίτι! Χρησιμοποιήστε ακόμα και τα σκαλιά της πολυκατοικίας σας για έξτρα πρόκληση και κλίση».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γυμναστική για γράμμωση στο σπίτι. Εύκολες ασκήσεις για… αρχάριους!

#μένουμεσπίτι. Καθημερινές ασκήσεις για κοιλιακούς και γλουτούς με ένα μαξιλάρι!

Σχετικά άρθρα