Μαυροκεφαλίδης: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια»

Συνέντευξη στο aekbc.gr παραχώρησε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

-Λουκά, τι σημαίνει για σένα η επιλογή σου να πεις το «ναι» στην ΑΕΚ; Και ειδικά την περίοδο της αναγέννησής της;

«Είδα από την περασμένη περίοδο, ότι γίνεται σοβαρή δουλειά. Και γίνεται σοβαρή δουλειά και μέσα στην ομάδα και γύρω από την ομάδα. Νομίζω ότι είναι πολύ καλή προοπτική για μένα αυτό η ΑΕΚ και θέλω να βοηθήσω την ομάδα όσο γίνεται παραπάνω».

-Ήλθες στην ΑΕΚ στην δική σου «κατάλληλη στιγμή» κατά τη γνώμη μας.

«Σίγουρα, είμαι σε μία ηλικία που έχω αρκετή εμπειρία, έχω περάσει από αρκετές ομάδες που ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ την ΑΕΚ νομίζω. Και σωματικά νιώθω πάρα πολύ καλά. Είμαι σε πολύ καλή ηλικία για να βοηθήσω την ΑΕΚ από όλες τις πλευρές».

-Πριν να πεις το «ναι» είχες ενημερωθεί και για το ρόστερ της ΑΕΚ, ή αυτό δεν συνιστά το απόλυτο κίνητρο;

«Είχα ενημερωθεί, ναι. Εντάξει τις μεταγραφές που γίνονται πάνω κάτω τις μαθαίνουμε. ‘Έπαιξαν ρόλο οι μεταγραφές που έχουν γίνει στην επιλογή μου. Είδα ότι έχει πάρα πολύ καλούς και σοβαρούς παίκτες, μερικούς τους ξέρω κιόλας. Το θέμα είναι πώς τελειώνεις όμως. Πάντως, υπάρχει πάρα πολύ καλή προοπτική».

– Θεωρείσαι από τους πλέον χαρισματικούς παίκτες και ως ταλέντο και ως χαρακτήρας. Πώς καταφέρνεις να διατηρείς αυτό το προφίλ αγωνιζόμενος σε μεγάλα σωματεία, με κόσμο και πίεση;

«Το αγωνιστικό είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης και προπόνησης που κάνεις όλη την χρονιά. Έχω ένα ταλέντο που μου έδωσε ο Θεός, τα σωματικά προσόντα. Όλα είναι θέμα μυαλού και συγκέντρωσης για να βοηθήσεις όπου κι αν είσαι. Και φυσικά καλή ζωή».

-Δεν πούλησες ποτέ «οπαδιλίκι», αλλά τι έχεις να πεις ως δέσμευση στον κόσμο της ΑΕΚ, ο οποίος δικαιολογημένα ενθουσιάστηκε από την μεταγραφή σου;

«Το μόνο που μπορώ να πω εγώ είναι ότι… τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο εκεί αρχίζουν τα έργα εκεί μπορείς μόνο να αποδείξεις πράγματα και να κάνεις».

-Μπορεί η ΑΕΚ να διεκδικήσει με αξιώσεις άμεσα τρόπαια; Ποια είναι η δική σου άποψη;

«Κάθε αρχή είναι και πάρα πολύ δύσκολη. Δεν μπορούμε ακόμα να μιλάμε για τίτλους. Μέρα με την μέρα βλέπεις μέσα στην χρονιά ποιοι είναι οι στόχοι σου. Και σε οποιαδήποτε ομάδα που έχει στόχο ακόμη και την Ευρωλίγκα δεν μπορούν να πουν από την αρχή της σεζόν ότι πάμε να την κατακτήσουμε. Αυτόματα δημιουργείται μία κακή πίεση που δεν μπορεί να την διαχειριστεί η ομάδα. Βήμα βήμα, η ΑΕΚ θα δείχνει τι μπορεί να κάνει. Οι συνθήκες είναι πολύ καλές, από κει και πέρα χρειάζεται υπομονή από τον κόσμο και στήριξη. Τους στόχους τους βάζει ο πρόεδρος με τον προπονητή. Οι παίκτες δεν πρέπει να μιλάνε, μόνο να κάνουν προπόνηση και να είναι 100% συγκεντρωμένοι. Αυτό μόνο μπορώ να υποσχεθώ».

-Η γνώμη σου για τον προπονητή Σάκοτα;

«Μίλησα με τον κόουτς εννοείται και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου να έλθω στην ΑΕΚ. Πιστεύω ότι πολλοί παίκτες λειτουργούν έτσι. Αν δεν με έπαιρνε τηλέφωνο θα ήταν πιο δύσκολα, όχι ότι δεν θα συμφωνούσα να υπογράψω».

-Είσαι στην πιο ώριμη μπασκετικά ηλικία. Τι περιμένεις ακόμα από τον… Μαυροκεφαλίδη; Ποιος είναι ο στόχος σου;

«Ξέρω τι μπορώ να προσφέρω και τι όχι. Το θέμα είναι να έχω υγεία και νομίζω ότι έχω την εμπειρία, την κατάλληλη συγκέντρωση που ζητάνε οι προπονητές, ώστε να μπορώ να προσφέρω πολλά σε μία ομάδα. Βάζω μικρούς στόχους γιατί έτσι έχω μάθει από την πορεία μου. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια».

-Ήταν-είναι το… ΝΒΑ, το οποίο άγγιξες, ένα απωθημένο;

«Όταν ήμουν πιο μικρός το σκεφτόμουν πάρα πολύ σοβαρά, αλλά στο NBA για να πιάσεις για μένα συγκεκριμένα είναι να πας από πολύ μικρή ηλικία, ώστε να καθιερωθείς. Σε αυτή την ηλικία που είμαι και να μου δοθεί η ευκαιρία δεν θα το κάνω, αλλά ποτέ μην λες ποτέ».

-Η ΑΕΚ επιστρέφει φέτος και στην Ευρώπη. Έχοντας μακρά εμπειρία από συμμετοχές στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, πώς θεωρείς ότι πρέπει να διαχειριστεί η ομάδα αυτό το γεγονός;

«Το Eurocup είναι μία πολύ σημαντική και δυνατή διοργάνωση, που έχω παίξει κιόλας αρκετά χρόνια. Όπως είδα τον όμιλό μας είναι πολύ σημαντικές ομάδες μέσα. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος. Χρειάζεται συμμετοχή όλων των παικτών γιατί θα υπάρχουν συνεχή ταξίδια. Θα είναι πολύ καλό για μας και θα έχει σίγουρα πολλά οφέλη».

Σχετικά άρθρα