Αναστασίου: «Το άγνωστο θέλει πάντα προσοχή»

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την άλλη Π¨εμπτη την Καμπάλα για τα πλέι οφ του Europa League στο Αζερμπαϊτζάν και ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για τους κινδύνους του συγκεκριμένου αγώνα.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Πράσινη»
Για το σημερινό φιλικό με τη Σοσιεδάδ:
«Σε κάθε φιλικό υπάρχουν στόχοι. Το σημαντικό είναι να πάρουν χρόνο συμμετοχής κάποια παιδιά, να δούμε την κατάσταση κάποιων άλλων γιατί τις επόμενες εβδομάδες υπάρχουν πολλά συνεχόμενα παιχνίδια μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και θέλουμε να τους έχουμε όλους έτοιμους. Είναι ένα καλό φιλικό, απέναντι σε μία δυνατή ισπανική ομάδα και θέλουμε να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης το προηγούμενο διάστημα και δεν χρειάζεται να πάρουν παιχνίδια».
Για τους προσεχείς αγώνες με την Καμπάλα:
«Είδαμε όλα τα παιχνίδια των προκριματικών που έδωσαν με την Ντιναμό Τιφλίδας, την Τσουκαρίτσκι και τον Απόλλωνα Λεμεσού. Είναι μία ομάδα αρκετά επικίνδυνη. Το άγνωστο θέλει πάντα προσοχή. Αλλά αν είμαστε σοβαροί θα έχουμε τον πρώτο λόγο. Το σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο».
Για την επόμενη μέρα του αποκλεισμού από την Μπριζ:
«Είναι φυσιολογικό να υπήρχε μία απογοήτευση στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό, αλλά όπως είπα εμείς είμαστε αυτοί που διαμορφώνουν κάποιες καταστάσεις. Είχαμε πει ότι θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στις λεπτομέρειες και τελικά μείναμε εκτός συνέχειας στο Champions League από τις λεπτομέρειες. Και σε αυτό το επίπεδο κοστίζουν. Είχαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε και να πάρουμε το προβάδισμα, δεν τα καταφέραμε και σε μία στιγμή αδυναμίας και έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης δεχθήκαμε το γκολ και καταρρεύσαμε. Κάτι που έχει να κάνει περισσότερο με το ψυχολογικό κομμάτι και όχι τόσο με το αγωνιστικό. Πρέπει να συνεχίσουμε, υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια μπροστά μας και το σημαντικό είναι να παραμείνουμε δυνατοί και συγκεντρωμένοι. Γιατί η ομάδα έχει δυνατότητες και το έδειξε στο μεγαλύτερο μέρος των αγώνων με την Μπριζ. Όταν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Σχετικά άρθρα