Στιλ: «Προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Σοσιεδάδ ο Λουκ Στιλ μίλησε στην κάμερα της “NOVA” για το παιχνίδι με την ισπανική ομάδα και τις εντυπώσεις του από τη δουλειά που γίνεται στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ήττα από τη Σοσιεδάδ:

“Έγινα αλλαγή μετά από 76 λεπτά αγώνα. Αισθάνθηκα καλά και είμαι χαρούμενος που συμμετείχα σχεδόν σε ένα ολόκληρο παιχνίδι και επέστρεψα στη δράση. Αισθάνθηκα έτοιμος, δυνατός και νομίζω ότι σε αυτό το διάστημα αμυνθήκαμε αρκετά καλά, δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες. Είναι μια περίεργη κατάσταση, όταν ο τερματοφύλακας γίνεται αλλαγή στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά, όμως νομίζω ότι ο προπονητής ήθελε να δώσει στον Νίκο (Γιαννακόπουλο) χρόνο συμμετοχής και ήταν άτυχος, καθώς βρέθηκε στο παιχνίδι και στα τρία γκολ που δεχθήκαμε.

Τον αισθάνομαι, γιατί είναι νεαρός τερματοφύλακας και του είπα μετά τον αγώνα: “Τώρα δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις. Μην χάνεις την αυτοπεποίθηση σου και συνέχισε να δουλεύεις σκληρά”. Στα τελευταία δέκα λεπτά δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και ήταν φανερό”.

Για το γεγονός ότι το τελευταίο δεκάλεπτο στο “Ανοέτα” έμοιαζε με …επανάληψη του αγώνα στο Μπριζ:

“Δεχθήκαμε τρία γκολ και ήταν στενάχωρο το γεγονός ότι δεν σκοράραμε, γιατί πολλές φορές σε ένα παιχνίδι, ένα γκολ μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία σου. Φαίνεται ότι είναι πνευματικό το θέμα και δεν μπορώ να το εξηγήσω. Και τις δύο φορές που συνέβη δεν ήμουν στο γήπεδο και εύχομαι να ήμουν, ώστε να βοηθήσω. Πρέπει να μάθουμε από αυτό, γιατί μας στοίχισε σε μεγάλα παιχνίδια, όπως στα ματς με την Μπριζ, ενώ μας στοίχισε και στο δυνατό φιλικό με τη Σοθιεδάδ, όπου ηττηθήκαμε 3-0. Είναι απογοητευτικό, γιατί ήταν το τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας, πριν αρχίσει η σεζόν”.

Για το αν έχει διαπιστώσει έλλειψη επικοινωνίας στην άμυνα:

“Κάποιες φορές πρέπει να είσαι εγωιστής. Εγώ δεν έχω βιώσει έλλειψη επικοινωνίας με την άμυνα. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια που είχα αγωνιστεί στα πλέι οφ, κρατήσαμε το μηδέν και η άμυνα είχε κάνει φανταστική δουλειά. Στο αποψινό ματς, είδα αρκετά καλά πράγματα και είναι κρίμα αυτό που συνέβη στα τελευταία δέκα λεπτά. Προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, ελπίζω να μάθουμε από τα ατομικά λάθη και όλοι θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε”.

Για το αν είναι σε καλή κατάσταση μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε:

“Αισθάνομαι πολύ καλά. Λίγο πριν από το φιλικό παιχνίδι με την Ουντινέζε ήμουν έτοιμος, όμως ήμουν στον πάγκο, ενώ δεν αγωνίστηκα στα μεγάλα παιχνίδια με την Μπριζ. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, τα έχω αφήσει πίσω και αισθάνομαι πάρα πολύ καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος. Αν και χάσαμε 3-0, αισθάνομαι χαρούμενος που κράτησα το μηδέν στο διάστημα που αγωνίστηκα και είναι σαν να έχω κάνει ένα βήμα μπροστά. Σκέφτομαι θετικά και “πεθαίνω” για να ξαναπαίξω”.

Σχετικά άρθρα