Νίκησε η…UNICEF (1-1)

Ισόπαλος 1-1 έληξε ο τελευταίος φιλικός αγώνας του Ολυμπιακού στη φετινή προετοιμασία του, στο παιχνίδι εναντίον της Εθνικής ομάδας του Κατάρ που έγινε στη Ζυρίχη και με όλα τα έσοδα να διατίθενται για την UNICEF στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν οι ερυθρόλευκοι με τον διεθνή Οργανισμό.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη απέναντι σε μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, αλλά τελικά έσωσαν το αποτέλεσμα στο 88 με την κεφαλιά του Δημήτρη Σιόβα από τη σέντρα του Ντοσεβί, καθώς το Κατάρ είχε προηγηθεί στο 81 με πλασέ του Χασάν.

Σημαντικό στοιχείο του αγώνα η πρώτη συμμετοχή του Εστέμπαν Καμπιάσο που μπήκε αλλαγή στο τελευταίο ημίωρο και φυσιολογικά φάνηκε ανέτοιμος.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά έδειξε ξανά αρκετά από όσα έχει βάλει στο παιχνίδι της ομάδας ο Σίλβα, παρότι ήταν αισθητή η απουσία του Τσόρι και του Φορτούνη στο οργανωτικό κομμάτι. Παρότι ο Φουστέρ ήταν από τους καλύτερους και πιο απειλητικούς παίκτες του Ολυμπιακού, παίζοντας στη συγκεκριμένη θέση στο 4-2-3-1 που εφαρμόζει πάντα ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε στην ενδεκάδα τους Ομάρ, Βούρο, Σιόβα και Μασουακού μπροστά από τον Ρομπέρτο. Μιλιβόγεβιτς και Μπουχαλάκης ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, ο αρχηγός Φουστέρ στη μέση της τριάδας πίσω από τον Φινμπόγκασον, με τον Πάρντο δεξιά και τον Ντουρμάζ αριστερά.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στις συνθήκες του ματς, με κακό τερέν αλλά και χωρίς μεγάλη φρεσκάδα. Με την ομάδα του Κατάρ να είναι πολύ ανταγωνιστική, έχοντας μαέστρο στο κέντρο τον έξοχο Αλ Χαϊντός που έφτιαχνε με περίτεχνο τρόπο όλο το παιχνίδι της.

Ο Νταβίντ Φουστέρ πρωταγωνίστησε στις ευκαιρίες του Ολυμπιακού στο α μέρος, μαζί με τον Τζίμι Ντουρμάζ που έκανε ακόμη ένα πολύ καλό παιχνίδι και είχε ωραίες συνεργασίες με τον Μασουακού.

Στο 5 ο Ντουρμάζ κόπηκε την τελευταία στιγμή και ο Ντουρμάζ σούταρε άουτ, ενώ ο Ισπανός αστόχησε για λίγο στο 24, πήγε να κρεμάσει τον Αμίν στο 28 αλλά ο γκολκίπερ του Κατάρ έδιωξε δύσκολα τη σέντρα σουτ, ενώ στο 42 σούταρε άστοχα μετά από εκπληκτική συνεργασία με τον Ντουρμάζ και τον Φινμπόγκασον.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήταν στο 38΄με τον Ντουρμάζ να σουτάρει με δύναμη μετά την καταπληκτική ΄σέντρα του Μασουακού, αλλά η μπάλα «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι.

Το Κατάρ θα μπορούσε να σκοράρει σε τρεις περιπτώσεις αλλά ο Ρομπέρτο ήταν εκεί. Στο 12 σε βολίδα του Φατφάλα, στο 18 σε προσπάθεια του Ελίας και στο 33 όταν ο Αλ Χαϊντός βρέθηκε στη μικρή περιοχή μετά από ατομική προσπάθεια.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά μετά το 30΄όταν άσκησε πίεση ψηλά και βελτίωσε το αμυντικό του τρανζίσιον που είχε προκαλέσει αρκετά προβλήματα.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ με τον Φινμπόγκασον στο 48 και τον Πάρντο στο 52, ενώσ το 62 ο Φινμπόγκασον που ήταν μέσα σε πολλές φάσεις νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Από το 65 έως το φινάλε ο Ολυμπιακός έπαιξε με διαφορετικά πρόσωπα καθώς στο γήπεδο έμεινε μόνο ο Ρομπέρτο, ο Σιόβας και ο Μασουακού. Ο Σαλίνο ήταν δεξί μπακ, ο Μασουακού αριστερό, οι Σιόβας, Αυλωνίτης στόπερ, οι Καμπιάσο, Μανιάτης στα χαφ με τον Κασάμι πιο μπροστά, οι Πουλίδο και Ντοσεβί στα άκρα και ο Χάρα στην κορυφή.

Στο 77 ο Πουλίδο είχε την καλύτερη ευκαιρία καθώς μετά από δική του προσπάθεια το σουτ έφυγε λίγο άουτ.

Το Κατάρ άνοιξε το σκορ στο 81 όταν ο Μουντάρι σέντραρε και ο Χασάν από κοντά εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 88 με την κεφαλιά του Σιόβα από τη μικρή περιοχή μετά την καλοζυγισμένη σέντρα του Ντοσεβί.

Καλύτερη απόδοση από πλευρας Ολυμπιακού είχαν οι Ντουρμάζ, Φουστέρ, Ρομπέρτο, ο Μασουακού είχε καλές στιγμές αλλά και λάθη, ενώ από τις αλλαγές φάνηκε κυρίως ο Ντοσεβί. Καλή εμφάνιση και από τους στόπερ Σιόβα και Βούρο.

Κίτρινη κάρτα πήρε ο Μιλιβόγεβιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (65 Σαλίνο), Μασουακού, Σιόβας, Βούρος (65 Αυλωνίτης), Μιλιβόγεβιτς (65 Καμπιάσο), Μπουχαλάκης (65 Κασάμι), Φουστέρ (75 Μανιάτης), Πάρντο (65 Ντοσεβί), Ντουρμάζ (65 Πουλίδο) Φινμπόγκασον (75 Χάρα)

ΚΑΤΑΡ: Αμίν (59 Αλ Σιμπ), Αλί, Φαντλαλά (75 Χασάν), Μουφτά, Σιντίκ (69 Καλιφά), Χατίμ (90 Αλ Σιργκί), Γιασέρ, Ελίας (57 Αμπντουλά), Αλ Χαϊντός, Τρεζόρ, Μουντάρι (90 Αχμέτ)

Σχετικά άρθρα