Σύγκρουση τρένων με 60 τραυματίες στο Κονέκτικατ

18 Μαΐου 2013
Μια επιβατική αμαξοστοιχία, που κινούνταν ανατολικά, προερχόμενη από τη Νέα Υόρκη, εκτροχιάστηκε κοντά στο προάστιο Φέρφιλντ του Κοντέτικατ χθες, κατά τη βραδινή ώρα αιχμής και συγκρούσθηκε με επιβατικό τρένο που κατευθυνόταν δυτικά, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 60 άνθρωποι, πέντε από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 μ.μ. της Παρασκευής (01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας). 

 

Η σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών υποχρέωσε τη σιδηροδρομική υπηρεσία να διακόψει επ' αόριστον τα δρομολόγια ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη, όπως ανακοινώθηκε από την Amtrak. Οι εξήντα τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής. «Μεγάλος αριθμός βαγονιών έχει υποστεί μεγάλες ζημιές» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνήτης του Κονέτικατ Ντάνελ Μαλόι. Οι εν λόγω αμαξοστοιχίες μεταφέρουν μέχρι 300 επιβάτες όταν είναι πλήρεις και οι αρχές υπολογίζουν ότι κατά την σύγκρουση επέβαιναν και στις δύο, περίπου 250 άνθρωποι.

Η αιτία του εκτροχιασμού δεν έχει γίνει γνωστή. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών στις ΗΠΑ ανακοίνωσε πως στέλνει ομάδα ερευνητών στο Κονέκτικατ για να εξετάσουν το ατύχημα. Ο κυβερνήτης Μαλόι δήλωσε πως το ατύχημα θα έχει μεγάλες συνέπειες για αρκετές ημέρες στη σιδηροδρομική σύνδεση της Νέας Υόρκης με τη Βοστώνη. Πρόσθεσε, πάντως, πως δεν υπάρχει λόγος να πιστέψει κανείς πως επρόκειτο για οτιδήποτε άλλο εκτός από ατύχημα. Πηγή: tanea.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...