Μπουονανότε διετίας

Επίσημα πλέον στην ΑΕΚ ανήκει ο Ντιέγκο Μπουονανότε ο οποίος υπέγραψε το πρωί του Σαββάτου το νέο του συμβόλαιο.
Ο Μπουονανότε θα φοράει τα κιτρινόμαυρα για τα επόμενα δύο χρόνια. Θυμίζουμε ότι ο Αργεντινός έφτασε στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής ενώ βρέθηκε στο ΟΑΚΑ το πρωί του Σαββάτου για να έχει τις τελικές επαφές με την ΑΕΚ και να υπογράψει το συμβόλαιο του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών.
Ο Ντιέγκο Μπουονανότε γεννήθηκε στις 19 Απριλίου του 1988 στην πόλη Τεοντελίνα της επαρχίας του Σάντα Φε. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τη φημισμένη Ρίβερ Πλέιτ και το 2011 ήρθε στην Ευρώπη για να αγωνιστεί στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με τη Μάλαγα. Στο διάστημα που μεσολάβησε, δόθηκε δανεικός στη μεξικανική Πατσούκα (2014) και στην αργεντίνικη Κίλμες (2015).
Ο Αργεντικός μεσοεπιθετικός ήταν μέλος της ομάδας της χώρας του που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Την ίδια χρονιά κατέκτησε με τη Ρίβερ Πλέιτ το πρωτάθλημα Κλαουσούρα.
Στις πρώτες του δηλώσεις με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, ο Ντιέγκο Μπουονανότε δήλωσε ενθουσιασμένος με τη νέα πρόκληση στην καριέρα του και ανυπόμονος να παίξει με τη νέα του ομάδα και να κερδίσει τίτλους-Ντιέγκο, ήρθες ήδη σε επαφή με τον κόσμο της ΑΕΚ, είδες και το γήπεδο όπου θα παίζεις. Πώς είναι αυτές οι πρώτες ώρες στην Ελλάδα;
«Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι κυριολεκτικά τρελοί! Απολαύσαμε εγώ και η οικογένειά μου την υποδοχή και θέλω να ανταποδώσω αυτή την αγάπη στο γήπεδο. Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας δεν μου είναι άγνωστο, αφού έχω παίξει εδώ με τη Μάλαγα αντίπαλος του Παναθηναϊκού σε προκριματικό Τσάμπιονς Λιγκ».
-Σου θύμισε σε μεγαλοπρέπεια το Μονουμεντάλ της Ρίβερ Πλέιτ;
«Ναι, αλήθεια είναι ότι αυτό σκέφτηκα όταν το είδα. Το φαντάστηκα γεμάτο από τους οπαδούς της ΑΕΚ να πανηγυρίζουμε νίκες και τίτλους».
-Είναι η πρώτη σου φορά που θα ζήσεις σε χώρα που δε μιλάει ισπανικά. Πώς τη βλέπεις αυτή τη νέα εμπειρία;
«Είναι γεγονός αυτό, αλλά δε με προβληματίζει. Η γλώσσα του ποδοσφαίρου είναι διεθνής. Εξάλλου θα μάθω και ελληνικά».
-Εχεις πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα με τη Ρίβερ πριν από επτά χρόνια. Ονειρεύεσαι τον επόμενο τίτλο σου με την ΑΕΚ;
«Μα γι’ αυτό πας σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ, όπως η ΑΕΚ. Για να κατακτήσεις τίτλους. Αυτό θέλω να κάνω και εδώ».

Σχετικά άρθρα