Και με υπογραφή Ολάντ νόμιμοι οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στη Γαλλία

19 Μαΐου 2013


Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υπέγραψε το Σάββατο τον νόμο που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα, μετά την απόρριψη - την Παρασκευή - της προσφυγής της αντιπολίτευσης στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Η Γαλλία είναι πλέον η ένατη χώρα της Ευρώπης και η 14η παγκοσμίως που αναγνωρίζει το νομικό καθεστώς του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Η πρώτη τελετή γάμου μπορεί να πραγματοποιηθεί δέκα ημέρες μετά την υπογραφή του Προέδρου, δηλαδή στις 28 Μαΐου.

Η υιοθέτηση του νόμου αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του Φρανσουά Ολάντ, η οποία εκπληρώνεται μετά από πολύμηνη κοινοβουλευτική μάχη και διαδηλώσεις.

«Είμαι σίγουρος ότι αυτός ο νόμος δίνει ένα επιπρόσθετο δικαίωμα χωρίς αποκλεισμούς. Θα πρέπει να θεωρείται νόμος της συναίνεσης, της συμφιλίωσης και της προόδου», υποστήριξε ο κ. Ολάντ.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας επικύρωσε τον νόμο που δίνει το δικαίωμα σε πρόσωπα του ίδιου φύλου να παντρεύονται μεταξύ τους και να υιοθετούν παιδιά.

Η δεξιά αντιπολίτευση είχε προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι ο νόμος παραβιάζει το Σύνταγμα της Γαλλίας αλλά και το διεθνές δίκαιο.

Πηγή: Ta nea online

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πόσο γόνιμη είσαι;
Γυναικολογία
Πόσο γόνιμη είσαι;