Γιατί είναι κρίσιμος ο ρόλος του Ποταμιού

17 Αυγούστου 2015
Τυχόν αποχή των 17 βουλευτών του, μαζί με αποχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν «όχι», αφήνει ανοιχτό ένα πολύ μικρό ενδεχόμενο να υπάρξει κυβέρνηση μειοψηφίας σε τυχόν ψήφο εμπιστοσύνης.
 
Κρίσιμος ο ρόλος του Ποταμιού
 
Ιδιαίτερα κρίσιμος θεωρείται ο ρόλος του Ποταμιού σε τυχόν διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. 

Με δεδομένο ότι ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δεν συμμετέχουν -για διαφορετικούς λόγους το κάθε ένα κόμμα- στις διεργασίες του πολιτικού σκηνικού και με δεδομένο ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ούτε υπερψηφίζουν ούτε απέχουν, αλλά καταψηφίζουν την κυβέρνηση σε ψήφο εμπιστοσύνης, η στάση των 17 βουλευτών του Ποταμιού αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

Τυχόν αποχή του Ποταμιού, μαζί με αποχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν «όχι» στο Μνημόνιο, αφήνει ανοιχτό ένα πολύ μικρό ενδεχόμενο να λάβει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης ως κυβέρνηση μειοψηφίας. 

Δεν έχει αποφασίσει ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει ακόμα λάβει την οριστική απόφαση για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του, καθώς θεωρεί ότι οι εκλογές στην παρούσα φάση αποτελούν καταστροφή για τη χώρα, ενώ μέχρι τώρα φέρεται να εκτιμά ότι δεν θα προχωρήσει τελικά η κυβέρνηση σε αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης.
 
Πηγή: enikos.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ