Χιώτης: «Μπορεί το πρωτάθλημα η ΑΕΚ»

Ο Διονύσης Χιώτης τόνισε ότι η ΑΕΚ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και στην μεταγραφή του στον Παναλευσινιακό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την αλλαγή που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην ΑΕΚ και την επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα:

«Δεκατρία χρόνια ήμουν στην ομάδα και είχα στεναχωρηθεί με ό,τι είχε συμβεί. Από εκείνη τη μαύρη μέρα που η ομάδα έπεσε στη Γ’ Εθνική, την παρακολουθώ στενά και βλέπω ότι αλλάζουν πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα κάνει πρωταθλητισμό. Έχει σοβαρή διοίκηση και ανθρώπους που ξέρουν ποδόσφαιρο. Έχει τον Τραϊανό (Δέλλα), έναν σοβαρό προπονητή και κάνει πολύ καλή δουλειά».

Για την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του στην «Ένωση»:

«Η κορυφαία στιγμή είναι η εμφάνιση και το 2-2 με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο Μπερναμπέου. Ο τρόπος που ήρθε και πάνω από όλα το αποτέλεσμα».

Για τη θέση του τερματοφύλακα ανάμεσα στον Ανέστη και τον Μπαρόχα:

«Θέλει χρόνο και είναι λάθος να τους κρίνεις από το πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις ικανότητές τους. Ο Ανέστης έδειξε από πέρσι ότι είναι ένας καλός τερματοφύλακας. Πρέπει να δούμε τα επίσημα για να έχουμε μία πλήρη εικόνα».

Για τις όμορφες στιγμές που έζησε στην Κύπρο με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ:

«Δόξα τω Θεώ. Έζησα μεγάλες στιγμές στην καριέρα μου και στις δύο μεγάλες ομάδες που έπαιξα. Μεγάλες στιγμές, ευρωπαϊκές στιγμές, μεγάλες διακρίσεις. Είμαι γεμάτος από την καριέρα μου».

Για τη μεταγραφή του στον Πανελευσινιακό και τη Football League:

«Όταν με πλησίασε η διοίκηση, το σκέφτηκα επειδή μόλις ανέβηκε από τη Γ’ Εθνική. Μίλησα στη συνέχεια με τον πρόεδρο, είδα τι άνθρωπος είναι, βάζει τα λεφτά του στην ομάδα και έτσι είπα το ναι. Υπάρχουν μεγάλες φιλοδοξίες. Στόχος είναι η άμεση άνοδος στη Σούπερ Λίγκα. Υπάρχουν οι δυνατότητες, υπάρχει το ρόστερ και ένας καλός προπονητής. Όλα είναι υπέρ μας. Όλα θα φανούν στο γήπεδο. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, αν και τα πρώτα δείγματα είναι θετικά».

Για το κίνητρο που βρίσκει στη νέα πρόκληση της καριέρας του:

«Τόσα χρόνια συνήθιζα να κάνω πρωταθλητισμό. Η ΑΕΚ όλα τα χρόνια κάνει πρωταθλητισμό. Όταν προτίμησα να πάω σε μία ομάδα μικρότερης κατηγορίας που κάνει πρωταθλητισμό, από το να πάω σε μία ομάδα που έχει ως στόχο την παραμονή και θα είναι σάκος του μποξ, προτίμησα να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα».

Για το πρωτάθλημα της Football League:

«Κατ’ αρχάς δεν ξέρω ποιες και πόσες θα είναι οι ομάδες στην κατηγορία. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε γρήγορα και εύκολα στις απαιτήσεις που υπάρχουν. Σίγουρα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν πέντε-έξι-επτά ομάδες που έχουν τον ίδιο με εμάς στόχο και θα είναι μακρύς ο δρόμος. Υπάρχουν πολλές ομάδες, όπως ο Απόλλων, η Λαμία, η Λάρισα και άλλες ομάδες, που θα είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός και θα υπάρχουν και οι εκπλήξεις που δεν θα τις υπολογίζουμε. Αυτό είναι καλό για όλους μας. Τώρα μένει να φανεί ποιους θα αντιμετωπίσουμε… (γέλια)».

Για τη Σούπερ Λίγκα:

«Φέτος ανέβηκαν δύο πολύ μεγάλες και ιστορικές ομάδες της Ελλάδας. Αυτό θα κάνει μόνο καλό στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός δείχνει να είναι ένα σκαλί πιο πάνω από τις άλλες ομάδες, αφού οι ελληνικές ομάδες αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και εκμεταλλεύεται τα χρήματα που παίρνει από το Champions League. Η ΑΕΚ θα είναι πιο ανταγωνιστική, ο Παναθηναϊκός με προβλημάτισε στο δεύτερο παιχνίδι με την Μπριζ. Πάντως, το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό φέτος…».

Σχετικά άρθρα