Η νέα φανέλα και η νέα Ξάνθη

Το πρωινό της Τρίτης στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου των αθλητικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, το «Le Chalet» πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των εμφανίσεων για τη νέα σαιζόν και οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Στη σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος της ομάδας αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση του φετινού δυναμικού της ομάδας και στην πίστη του ότι άπαντες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να είναι και η 27η συνεχής παρουσία της Skoda Ξάνθη στη Superleague αξιοπρεπής. Και τη φετινή αγωνιστική περίοδο αρχηγοί της ομάδας θα είναι οι Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης και Σολτάνι.

Ο team manager της ομάδας Γιώργος Κασναφέρης αφού ευχαρίστησε το Σύλλογο Παλαιμάχων, τους Xanthifans και την ΕΠΣ Ξάνθης για την παρουσία τους στην εκδήλωση ελπίζοντας σε μία καλή συνεργασία και τη φετινή χρονιά στη συνέχεια τόνισε:

«Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη συνεχίζει και φέτος την συνεργασία της με την Ισπανική εταιρεία αθλητικής ένδυσης, την Joma. Η περσινή σαιζόν ήταν πετυχημένη, με την ομάδα μας να φτάνει στον τελικό κυπέλλου και μέχρι το τέλος σχεδόν, να βρίσκεται μέσα στον στόχο της 5άδας στο πρωτάθλημα. Κερδίσαμε εμπειρίες, γίναμε πιο δυνατοί κι ελπίζουμε ότι και η φετινή μας συνεργασία με την Joma θα φέρει επιτυχίες.

Η πρώτη εμφάνιση έχει το βασικό μας χρώμα, το κόκκινο. Ιδιαίτερο στοιχείο είναι οι παράλληλες λευκές ρίγες κατά μήκος της ενώ βασίζεται στην υψηλή τεχνοτροπία της εταιρείας Joma.

Η δεύτερη εμφάνιση είναι χρώματος μπλε – μωβ, μία επιλογή που άρεσε κατά την περσινή περίοδο σε όλους κάτι που μας ώθησε στο να την προτιμήσουμε κι αυτή την περίοδο.

Η τρίτη εμφάνιση της φετινής Skoda Ξάνθη είναι διαφορετική και ιδιαίτερη. Βασικό χρώμα της το σκούρο γκρι με κόκκινο και μαύρο σχέδιο στο στήθος και τα μανίκια, μία επιλογή που θέλαμε να είναι ξεχωριστή.

Οι φανέλες των τερματοφύλακων είναι ροζ και πράσινη. Οι ποδοσφαιριστές που τις παρουσίασαν ήταν οι Γκαραβέλης, Ζαρόπουλος, Ορφανίδης, Ράνος και Τριάδης.

Ελπίζουμε και οι νέες εμφανίσεις να φέρουν γούρι στο νέο μας ταξίδι, στην 27η διαδοχική παρουσία της ομάδας μας στη Superleague.»
Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση των 11 μεταγραφών της φετινής καλοκαιρινής περιόδου.

Μετά από μία σαιζόν στην οποία η Skoda Ξάνθη έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου και πάλεψε μέχρι το τέλος για την είσοδο στην 5άδα του πρωταθλήματος, σκοπός μας ήταν να κρατήσουμε τον «κορμό» και την πετυχημένη «μαγιά» της περσινής προσπάθειας. Σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε αλλά δεν μείναμε εκεί. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες των καιρών η Skoda Ξάνθη ενισχύθηκε και φέτος με μία 11άδα ποδοσφαιριστών προσθέτοντας παίκτες σε κάθε θέση!

ΤΟΜΙΣΛΑΒ ΤΟΜΙΤΣ: Πρώτη φετινή μας μεταγραφή ο Κροάτης μέσος Τόμισλαν Τόμιτς. Στο πρωτάθλημα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης πρωταγωνιστούσε με την ομάδα του την Ζελένιτσαρ και η Skoda Ξάνθη τον απέκτησε. Σε 53 εμφανίσεις είχε 7 γκολ την προηγούμενη 3ετία. Ο Τόμισλαβ θα φορά το Νο 25. Καλωσορίζουμε τον Τόμιτς στην ομάδα μας.

ΛΟΥΙΤΖΙ ΤΣΕΝΑΜΟ: Για τον Τσενάμο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις στο Ελληνικό κοινό. Έχει προσφέρει σε πολλές ομάδες ξεκινώντας την καριέρα του από τον Ολυμπιακό ενώ έχει αγωνιστεί με επιτυχία στην χώρα μας (Αιγάλεω, Προοδευτική, Παναιγιάλειο, Παναιτωλικό, Ατρόμητο), την Κύπρο (ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς), στο Ισραήλ (Μακάμπι Νετάνια). Ο Τσενάμο επέλεξε το Νο 35. Καλώς ήρθες Λουίτζι!

ΕΛΤΟΝ ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ: Τρίτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα ο Βραζιλιάνος Έλτον Ντα Σίλβα. Στη χώρα του αγωνίστηκε με την Βιτόρια και σε 25 αγώνες είχε 10 γκολ κερδίζοντας τη μεταγραφή για τη Ντιναμό Βουκουρεστίου όπου σε 27 αγώνες είχε 2 γκολ από το 2013 μέχρι το τέλος του 2014. Μετά την Κύπρο και τον Απόλλωνα Λεμεσσού, από φέτος ανήκει στη Skoda Ξάνθη. Ο Έλτον διάλεξε το Νο 10. Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΡΑΔΟΥΚΑΣ: Ο 29χρονος αριστερός μπακ Γιάννης Ζαραδούκας που έχει φορέσει και τη φανέλα με το εθνόσημο είναι από φέτος μέλος της Skoda Ξάνθη. Ήρθε να ενισχύσει το αριστερό άκρο της άμυνας και η εμπειρία του είναι αδιαμφισβήτητη καθώς έχει αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό, Πανσερραϊκό, Εθνικό, Ολυμπιακό Βόλου, Ολυμπιακό Πειραιώς, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρη, Τρίπολη και Πλατανιά μεταξύ άλλων. Ο Ζαραδούκας θα αγωνίζεται με το Νο 33 στην πλάτη. Καλώς ήρθες Γιάννη!

ΝΙΚΟΛΑΪ ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ: Αγωνίζεται στα άκρα της μεσαίας γραμμής και από φέτος ανήκει στο ρόστερ της ομάδας μας. Ο 27χρονος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής Νικολάι Ντιμιτρόφ ήρθε μετά από παρουσία στα Τούρκικα γήπεδα μετά τη Λέφσκι Σόφιας και τη Βουλγαρία. Κασίμπασα, Σάμσουνσπορ, Μπόλουσπορ και Μανίσα Σπορ οι σταθμοί της καριέρας του πριν την Skoda Ξάνθη. Θα φορά τη φανέλα με το Νο 87. Καλώς ήρθες Νικολάι.

ΠΑΒΟΛ ΦΑΡΚΑΣ: Ο υψηλόσωμος Σλοβάκος αμυντικός Πάβολ Φάρκας ήταν η 6η κατά σειρά μεταγραφή της Skoda Ξάνθη. Με παρουσία σε Νίτρα, Αρτμέντια, Βασλούι, Κίεβο, Τερνάνα και Γκαμπάλα ήρθε να ενισχύσει στη θέση των στόπερ. Επέλεξε το Νο 26. Καλώς ήρθες Πάβολ.

ΟΒΙΝΤΙΟΥ ΧΕΡΕΑ: Ο 31χρονος Ρουμάνος επιθετικός Οβίντιου Ερέα ανήκει από φέτος στην ξανθιώτικη ομάδα. Ένας ποδοσφαιριστής με ιδιαίτερα δημοφιλές όνομά όχι μόνο στη Ρουμανία όπου αγωνίστηκε με τις Νασιονάλ και Ραπίντ αλλά και στην Ελβετία όπου ήταν στην Σιόν την τελευταία διετία. Ο Ερέα θα αγωνίζεται με το Νο 20. Καλώς ήρθες Οβίντιου.

ΑΛΜΕΙΔΑ ΓΚΟΜΕΣ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ: Η πιο πρόσφατη μεταγραφή της Skoda Ξάνθη είναι ο νεαρός Βραζιλιάνος Κρίστοφερ. Από την Β’ ομάδα της Παλμέιρας ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής και σαν επιτελικός μέσος ήρθε για να προσφέρει στην ξανθιώτικη ομάδα και επέλεξε το Νο 37. Καλώς ήρθες Κρίστοφερ!

Η ξανθιώτικη ομάδα δεν αρχίζει και τελειώνει τον σχεδιασμό της μόνο στην ενίσχυση με μεταγραφές. Πάντα έχει ως αρχή της να δίνει ευκαιρίες και σε παιδιά της Ακαδημίας, ποδοσφαιριστές που επιλέχθηκαν για να κάνουν το βήμα παραπάνω. Έτσι και φέτος τρία νέα παιδιά προωθήθηκαν από την Κ-20. Ο τερματοφύλακας Μανώλης Δεμένικος, ο επιθετικός Βασίλης Φασίδης και ο αμυντικός Χατζητερζόγλου Οκάν, υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο και πλαισιώνουν τους «8» που αποκτήθηκαν με μεταγραφή.

Στο φινάλε της εκδήλωσης ο αρχηγός Κώστας Φλίσκας έστειλε τις δικές του ευχές για υγεία και για επίτευξη των στόχων.

Σχετικά άρθρα