Ο πολύτιμος Μεχντί Αμπέντ (video)

Το καλοκαίρι του 2013 το όνομά του δεν έλεγε και πολλά στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Κάτι που ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο από το νωθρό ξεκίνημα που πραγματοποίησε με τους Πράσινους. Σταδιακά όμως ο Μεχντί Αμπέντ βγήκε διαμάντι και εξελίχθηκε σε έναν από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού στην πορεία προς την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2014 αλλά και στην εν γένει παρουσία του Παναθηναϊκού, ιδίως στο δεύτερο μισό της σεζόν.
Πραγματοποίησε 38 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, πέτυχε δέκα γκολ, έβγαλε οχτώ ασίστ και είχε ενεργητικό ρόλο τόσο στον εκτελεστικό και δημιουργικό τομέα όσο και ανασταλτικά με το επιθετικό πρέσινγκ που ασκούσε στους αντίπαλους αμυντικούς και χαφ. Υπήρξε καταλύτης στην επιτυχία της ομάδας του 2013-14, κάτι που φάνηκε ακόμη περισσότερο την επόμενη σεζόν. Επέστρεψε στη Νιούκαστλ (αν και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να τον κρατήσει) και η απουσία του έγινε αισθητή στο Τριφύλλι που δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό του, ούτε με τον νεοαποκτηθέντα Ουασίμ Μπούι, ούτε εκ των έσω.
Φαίνεται όμως ότι ήταν γραφτό να ξανασμίξουν οι δρόμοι των δύο πλευρών, αφού ούτε ο Αμπέντ μπόρεσε να βρει μια θέση στο ροτέισον της Νιούκαστλ ούτε και ο Παναθηναϊκός έναν αντί-Αμπέντ…
Δείτε το video με τα γκολ και τις ασίστ του γαλλοαλγερινού χαφ τη σεζόν 2013-14

Σχετικά άρθρα