Με κάρτα φιλάθλου η είσοδος στα γήπεδα

Ο κ. Κοντονής εξέδωσε σήμερα την απόφαση για τη θέσπιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα γήπεδα ενώ για πρώτη φορά εισάγεται η κάρτα φιλάθλου με την οποία θα είναι υποχρεωμένοι όλοι όσοι θέλουν να προμηθευτούν εισιτήριο να εφοδιαστούν.
Αναλυτικότερα, για να μπει κάποιος στο γήπεδο μέχρι της 01-01-2016 θα μπορεί απλώς με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας να αγοράζει το ηλεκτρονικό εισιτήριο.
Οι φίλαθλοι θα μπορούν προαιρετικά να εκδώσουν την κάρτα φιλάθλου ενώ από της 01-01-2016 η έκδοση αυτής της κάρτας θα είναι υποχρεωτική σε περίπτωση που κάποιος θέλει να αγοράσει εισιτήριο για οποιοδήποτε γήπεδο.
Στόχος αυτού του μέτρου είναι η καταπολέμηση της βίας και γενικώς η καταπολέμηση αξιόποινων πράξεων εντός αθλητικών εγκαταστάσεων.
Μέχρι τις 30-09-2015 οι ομοσπονδίες, οι διοργανώτριες αρχές και οι οικείες ΑΑΕ και ΤΑΑ οφείλουν να έχουν θέσει σε ισχύ την εφαρμογή της κάρτας Φιλάθλου τόσο στο κεντρικό σύστημα όσο και στα επιμέρους συστήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Σύμφωνα με την απόφαση για τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων, καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδος, περιλαμβανομένων των διεθνών και φιλικών αγώνων, στους οποίους μετέχουν Α.Α.Ε ή Τ.Α.Α., τα εισιτήρια εκδίδονται πάντοτε αριθμημένα και ονομαστικά, με τον αριθμό του εισιτηρίου να αντιστοιχεί σε μία θέση καθήμενου θεατή.

Σχετικά άρθρα