Κοινή κάθοδος στις εκλογές για ΑΝΤΑΡΣΥΑ και «Λαϊκή Ενότητα»;

21 Αυγούστου 2015

Την πιθανότητα να δημιουργήσουν ένα κοινό αντιμνημονιακό μέτωπο το οποίο θα κατέβει ενωμένο στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου, φαίνεται να εξετάζουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο νέος κοινοβουλευτικός σχηματισμός υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, «Λαϊκή Ενότητα». Για τις 19:00 έχει προγραμματιστεί η συνάντηση των δυο αντιμνημονιακών «μετώπων».

Κάλεσμα πολιτικής συνεργασίας απευθύνει «στις ριζοσπαστικές δυνάμεις που έδωσαν την μάχη για το “όχι της ρήξης” και το “όχι μέχρι το τέλος”» η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr η συνάντηση των δυο πολιτικών σχηματισμών δεν προϋποθέτει απαραιτήτως πως ΑΝΤΑΡΣΥΑ και «Λαϊκή Ενότητα» θα δημιουργήσουν τελικώς ένα κοινό μέτωπο το οποίο θα λάβει μέρος στις εκλογές. Όπως επισημαίνουν πηγές από το κόμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα γίνει συζήτηση για το εάν και κατά πόσο είναι εφικτό να υπάρξει ένα κοινό έδαφος και μια κοινή αντιμνημονιακή πολιτική ατζέντα.

Όπως αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ανακοίνωσή της, «καλούμε κάθε οργάνωση και συλλογικότητα της αριστεράς που κατανοεί την κρισιμότητα των στιγμών σε ένα συντροφικό διάλογο, για μια πολιτική και κινηματική συνεργασία που θα μπορέσει να δώσει πραγματική ελπίδα, που δεν θα προδώσει τη λαϊκή εντολή του σαρωτικού 62%, για τερματισμό όλης αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Που θα υπερασπίσει την αριστερά που «σηκώνει το γάντι», τιμά τις λαϊκές προσδοκίες, ανοίγει δρόμους αγώνα και χειραφέτησης».

koutipandoras.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....