Οι διερευνητικές εντολές... καθυστερούν τη διενέργεια των εκλογών

21 Αυγούστου 2015

Εμπλοκή στο θέμα της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών είναι πιθανόν να προκαλέσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολο αν θα καταστεί εφικτή η προσφυγή στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου, όπως φαίνεται πως είναι ο κυβερνητικός σχεδιασμός.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης που να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής μπορούν να κρατηθούν από το κάθε κόμμα για τρεις ημέρες. Ήδη μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που έλαβε τη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχει διαμηνύσει ότι θα εξαντλήσει τα περιθώρια για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Αν πράγματι ο κ. Μεϊμαράκης εξαντλήσει το τριήμερο, τότε η επόμενη εντολή θα δοθεί, εκτός απροόπτου, στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, μετά το σχηματισμό της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας σήμερα, την ερχόμενη Δευτέρα. Αν και αυτός εξαντλήσει το τριήμερο, τότε θα την επιστρέψει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τετάρτη 26 Αυγούστου, και τότε θα έχει ολοκληρωθεί (άκαρπη) η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, με τον Προκόπη Παυλόπουλο να συγκαλεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, σε μία ύστατη προσπάθεια να αποφευχθούν οι εκλογές.

Δεδομένου ότι για τη διενέργεια εκλογών πρέπει να μεσολαβήσουν τουλάχιστον 21 ημερολογιακές ημέρες, είναι επομένως ορατό το ενδεχόμενο να προτιμηθεί η 27η Σεπτεμβρίου για την προσφυγή στις κάλπες.

koutipandoras.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σαλάτα με superfood
Light & Υγιεινά
Σαλάτα με superfood