Κλειδώνουν οι εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου. Πρωθυπουργός η Θάνου

22 Αυγούστου 2015

Για τις 20 Σεπτεμβρίου «κλειδώνει» οριστικά η ημερομηνία των εκλογών, αφού η διαδικασία των διερευνητικών εντολών θα τερματιστεί την Πέμπτη, με δεδομένο πως ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα προκύψει από την παρούσα Βουλή.

Ως εκ τούτου, τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης -λαμβάνοντας υπόψη πως και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ρητά πως είναι αδύνατο να υπάρξει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή- θα επιστρέψει τη διερευνητική εντολή που έλαβε, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να την παραδίδει εκ νέου στον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη, κάτι που θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Επικρατέστερο λοιπόν σενάριο η διαδικασία των διερευνητικών εντολών να τερματιστεί την Πέμπτη, με τον κ. Παυλόπουλο να μην προτίθεται να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ούτε και να αναθέσει εντολές σε άλλα κόμματα, αφού ήδη η θέση τους έχει ξεκαθαριστεί.

Έτσι λοιπόν, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή η παραίτηση Τσίπρα θα γίνει αποδεκτή, με τον κ. Παυλόπουλο να διορίζει ως υπηρεσιακή πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.
Οι διαδικασίες -όπως αυτές ορίζονται από το Σύνταγμα- θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή και το Σάββατο θα λάβει χώρα η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης, κάτι που σημαίνει τη διάλυση του Κοινοβουλίου, προκηρύσσοντας εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου.

www.madata.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....