Μαξίμου για Κωνσταντοπούλου: Συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας – Ήταν λάθος επιλογή!

23 Αυγούστου 2015

Η Πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή.

Μέσα σε αυτές τις 21 λέξεις, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν την οριστική ρήξη τους με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Για πρώτη φορά στα χρονικά της Ελλάδας, η κυβέρνηση και η Πρόεδρος της Βουλής (που αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού) βρίσκονται σε ανοιχτή και δημόσια κόντρα.

Μια κόντρα που γίνεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς και ενώ η χώρα είναι, ουσιαστικά, ακυβέρνητη μετά την απόφαση του ΑλέξηΤσίπρα να παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που πήρε στις 26 Ιανουαρίου και να παραιτηθεί.

Για πρώτη φορά Πρόεδρος της Βουλής κατηγορεί την κυβέρνηση της χώρας για εκτροπή. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει ανοίξει και δεύτερο μέτωπο, αφού για το ίδιο κατηγόρησε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Μόνο που η προεδρία της Δημοκρατίας της απάντησε πως δε... ασχολείται πλέον μαζί της.

Αλλά η κυβέρνηση... ασχολείται και η ανοιχτή κόντρα των δυο πολιτειακών θεσμών, του ίδιου του πρωθυπουργού επί της ουσίας και της προέδρου της Βουλής, αποτυπώνει το πολιτικό τέλμα.

Δεν έχει ξανασυμβεί άλλωστε η κυβέρνηση να χαρακτηρίζει την Πρόεδρο της Βουλής "δικτάτορα" και "λάθος επιλογή". Ούτε και έχει συμβεί ξανά η ΠτΒ, ο άνθρωπος που κρατάει το τρίτο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, να κατηγορεί την κυβέρνηση πως... παραιτήθηκε τα μουλωχτά και ενημέρωσε πρώτα τους "εκβιαστές δανειστές" και όχι τη Βουλή για της Προέδρου της.

www.madata.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...