Στην Θεσσαλονίκη Ντούβνιακ, Μάρκοβιτς για την «πρώτη» του ΠΑΟΚ

Οι δύο Σέρβοι του ΠΑΟΚ, Ούρος Ντούβνιακ και Νίκολα Μάρκοβιτς ταξίδεψαν μαζί στην Θεσσαλονίκη εν όψει της αυριανής (24/8) έναρξης της προετοιμασίας του «Δικέφαλου» για την καινούργια αγωνιστική χρονιά. Ο Ντούβνιακ, που επιστρέφει στον ΠΑΟΚ μετά από τρία χρόνια απουσίας, δήλωσε ότι έχει καλο προαίσθημα για την νέα σεζόν, ενώ ο Μάρκοβιτς τόνισε ότι είναι ενθουσιασμένος γιατί θα παίξει σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. «Είχα πολύ καλές αναμνήσεις από την προηγούμενη συνεργασία μου με τον ΠΑΟΚ, οπότε και η απόφαση που πήρα ήταν εύκολη, αλλά και από την άλλη έχω καλό προαίσθημα για την επόμενη σεζόν», επισήμανε ο Ντούβνιακ και πρόσθεσε: «Και για μένα και για την ομάδα, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».
«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι έρχομαι σε ένα πολύ οικείο περιβάλλον, είναι τα ίδια πρόσωπα γύρω από την ομάδα, ο ίδιος προπονητής, ενώ υπάρχουν και παίκτες που χωρίς να έχουμε παίξει μαζί στον ΠΑΟΚ, ήμασταν μαζί σε άλλες ομάδες, όπως ο Σαλούστρος και ο Τσόχλας, αλλά και ο Μάρκοβιτς με τον οποίο ήμασταν μαζί στη Ζελέζνικ», σχολίασε ο 29χρόνος γκαρντ και επισήμανε: «Δε νομίζω ότι θα χρειαστώ ιδιαίτερο χρόνο για να προσαρμοστώ και σίγουρα είμαι και πιο έμπειρος και πιο έτοιμος σαν παίκτης από ότι στην πρώτη μου συνεργασία. Τότε είχα έρθει για μισή σεζόν, τώρα είμαι από την αρχή κι αυτό είναι πολύ σημαντικό». «Η παρουσία θα μας κάνει όλους καλό, είναι παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου, αγωνιζόταν στην Ευρωλίγκα όλα αυτά τα χρόνια, θα μάθουμε όλοι από αυτόν και σίγουρα θα μας βοηθήσει πολύ», παρατήρησε ο Ντούβνιακ για την μεταγραφή του Κώστα Βασιλειάδη.
«Έρχομαι σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και σίγουρα είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω στον ΠΑΟΚ», υπογράμμισε ο Νίκολα Μάρκοβιτς και εξομολογήθηκε: «Δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσω προπονήσεις. Πιστεύω μάλιστα ότι θα είμαι έτοιμος. Θα φανεί όταν θα μπω στο γήπεδο, αλλά όλο το καλοκαίρι προσπάθησα να διατηρηθώ σε καλή κατάσταση και τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ακολούθησα ειδικό πρόγραμμα στη Σερβία με το γυμναστή μου». «Ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα κι αυτό μου έχει κάνει εντύπωση είναι ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται», σημείωσε ο 26χρόνος φόργουορντ και εξήγησε: «Έχει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, οι παίκτες ξέρουν τον ρόλο τους και πάντα γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο».
Η προετοιμασία του «Δικέφαλου» αρχίζει από αύριο (24/8) νωρίς το πρωί. Το πρώτο ραντεβού της ημέρας είναι στις 07:30 στο γήπεδο του Πανοράματος, για ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης υπό τις οδηγίες του γυμναστή του ΠΑΟΚ Παναγιώτη Βασιλείου. Το πρωί θα ξεκινήσουν την διαδικασία των ιατρικών εξετάσεων οι Ούρος Ντούβνιακ, Νίκολα Μάρκοβιτς, Κώστας Βασιλειάδης, Κώστας Κακαρούδης και Χρήστος Σαλούστρος.
Στις 13:00 είναι προγραμματισμένη η επίσημη παρουσίαση του Κώστα Βασιλειάδη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τύπου του PAOK Sports Arena.
Το απόγευμα στις 18:00 ξεκινά το απογευματινό πρόγραμμα της ομάδας, με την πρώτη επίσημη προπόνηση του ΠΑΟΚ, η οποία θα είναι κλειστή. Για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ θα είναι ανοικτή η προπόνηση που θα γίνει στο ¨Παλατάκι” το απόγευμα της Τρίτης 25/8 στις 18:00.

Σχετικά άρθρα