Ποιος εκβίαζε τον Βασιλιά του Μαρόκου;

28 Αυγούστου 2015

Οι Ερίκ Λοράν και Κατρίν Γκρασιέ αξίωσαν χρήματα προκειμένου να μην δημοσιευτεί ένα βιβλίο που θα εξέθετε τον Μοχάμετ Στ'

Με την κατηγορία ότι εκβίασαν τον Βασιλιά του Μαρόκου, προκειμένου να μην δημοσιεύσουν βιβλίο με πληροφορίες που θα εξέθεταν τον Μοχάμετ Στ', συνελήφθησαν δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι φέρονται να αξίωναν το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ!

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι οι δημοσιογράφοι Ερίκ Λοράν και Κατρίν Γκρασιέ συνελήφθησαν μετά από ραντεβού που είχαν κλείσει με έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Μαρόκου, προκειμένου να παραλάβουν τα χρήματα, επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο δικηγόρος που εκπροσωπεί το Μαρόκο, Ερίκ Ντιπόν-Μορετί, στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. «Υπήρξε παράδοση και αποδοχή ενός ποσού» ανέφερε η πηγή του ρεπορτάζ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι δύο δημοσιογράφοι, που έχουν γράψει και στο παρελθόν για το Μαρόκο, τέθηκαν υπό κράτηση. Οι αρχές του Μαρόκου κατήγγειλαν το γεγονός την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Ντιπόν-Μορετί, ο Ερίκ Λοράν είχε επικοινωνήσει στις 23 Ιουλίου με το γραφείο του βασιλιά, αναφέροντας ότι ετοίμαζε ένα βιβλίο.

Στις 11 Αυγούστου, σε ραντεβού του με εκπροσώπους του βασιλείου, ο Λοράν είπε ότι δεν θα έδινε το βιβλίο του στη δημοσιότητα, αν το Ραμπάτ του κατέβαλε το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Οι εκδόσεις Seuil επιβεβαίωσαν ότι οι δύο δημοσιογράφοι έγραφαν ένα βιβλίο για τον βασιλιά Μοχάμετ Στ΄ που επρόκειτο να εκδοθεί τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...