Τι αποκάλυψε ο Μοσκοβισί στη Liberation για Ντάισελμπλουμ και Βαρουφάκη;

29 Αυγούστου 2015

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο πρώην ΥΠΟΙΚ στις 16 Φεβρουαρίου, παραλίγο να πιαστούν στα χέρια. Χρειάστηκε η επέμβαση του Γάλλου Επιτρόπου για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από την έναρξη του Εurogroup της 16ης Φεβρουαρίου και τώρα, έξι μήνες και πλέον, ο κ. Μοσκοβισί το περιγράφει στον ανταποκριτή της Liberation στις Βρυξέλλες, Ζαν Κατρεμέρ, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου με τίτλο «Ελλάδα, η επόμενη ημέρα» που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει ο Κατρεμέρ, μετά το τέλος της συνέντευξης που έκανε στον Γάλλο Επίτροπο, του ζήτησε να του αναφέρει ένα ανέκδοτο περιστατικό που τον σημάδεψε κατά τη διάρκεια των των πολύμηνων διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα.  
«Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης (στις 16 Φεβρουαρίου) ανάμεσα στον Ντάισελμπλουμ, τον Βαρουφάκη και εμένα [...] Παραλίγο να παλέψουν. Κατηγόρησαν ο ένας τον άλλο ότι είναι ψεύτης. Χρειάστηκε να μπω ανάμεσά τους [...] Κατάφερα να τους χωρίσω. Αλλά δεν κατάφερα να τους φέρω κοντά ξανά. Δεν μίλησαν πραγματικά ο ένας στον άλλο μετά από αυτό», ανέφερε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Σημειώνεται ότι ο Κατρεμέρ, είχε αναφερθεί σε αυτό το περιστατικό λίγο μέρες αφότου έλαβε χώρα σε άρθρο του στη Liberation, αλλά τότε ο Γιάνης Βαρουφάκης το είχε διαψεύσει.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ