Προς «γραμμή Μέρκελ» η Λαγκάρντ: Και με απλή αναδιάρθρωση βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας

30 Αυγούστου 2015

Για αναδιάρθρωση και όχι για διαγραφή ή ακύρωση του ελληνικού χρέους έκανε λόγο η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε την ελβετική εφημερίδα Le Temps. Πρόκειται για σαφή μεταστροφή του Ταμείου προς τη γερμανική θέση που αποκλείει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους εντός της ευρωζώνης.

Αν και επανέλαβε πως την πάγια θέση του Ταμείου πως το χρέος της Ελλάδας είναι «μη βιώσιμο», η Κριστίν Λαγκάρντ εκτίμησε πως υπάρχει τρόπος να χειριστεί η Ελλάδα την κατάσταση του χρέους της μέσω μιας κάποιας μορφής αναδιάρθρωσής του.

«Η συζήτηση για τη διαγραφή του χρέους δεν έχει ανοίξει και νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο να ανοίξει, αν τα πράγματα πάνε καλά. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μια παράταση στις προθεσμίες λήξης, απαλλαγή πληρωμών για ένα διάστημα και μεγαλύτερη περίοδο χάριτος. Πάντως, δεν μιλάμε για ακύρωση του χρέους», είπε η γαλλίδα αξιωματούχος.

Πάντως, για άλλη μια φορά η κ. Λαγκάρντ προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της ως προς το τι προτίθεται να κάνει το ΔΝΤ με την Ελλάδα και αν τελικά θα λάβει μέρος -και σε ποιο βαθμό- στο τρίτο Μνημόνιο.

www.koutipandoras.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Paul Lefevre Geraldy
Η Σκέψη της ημέρας
Paul Lefevre Geraldy