Κακοήθεια του προστάτη: Τι αλλάζει στη στύση και το σεξ

2 Σεπτεμβρίου 2015
Σωτήρης, αναγνώστης του boro.gr ρωτά

Είμαι 67 ετών και προκειται να κάνω ριζική αφαίρεση προστάτη λόγω κακοήθειας με ρομποτικη τεχνικη. Μπορείτε να μου πείτε αν θα έχω στύση μετά την επέμβαση; Επίσης πόσος καιρός πρέπει να περάσει μετά την ριζεκτομή του προστάτη ώστε να τοποθετήσω πεική πρόθεση; Και αν θα έχω στύση με την πεική πρόθεση στην περίπτωση που τα νευρώδη δεμάτια του προστάτη δεν διασωθούν ή έχουν υποστεί βλάβη;Σας ευχαριστώ

Απαντά ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας - ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου

Η εγχείρηση που αναφέρετε έχει πιθανότητα αλλά όχι βεβαιότητα να σας δημιουργήσει πρόβλημα στύσης. Μετά την εγχείρηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χάπια για τη στύση και αν αυτά δεν αποδώσουν έχει νόημα η πείκή πρόθεση. Το χρονικό διάστημα μέχρι την τοποθέτηση της πρόθεσης θα σας το καθορίσει ο γιατρός που θα σας κάνει τη ριζική προστατεκτομή.


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ