Μάικλ Ντάγκλας: "Έπαθα καρκίνο από στοματικό σεξ"

3 Ιουνίου 2013


Ο Ντάγκλας που είχε διαγνωστεί με καρκίνο πριν από τρία χρόνια, με τους γιατρούς να θεωροούν ως πιθανώς μοιραία εξέλιξη της υγείας του, ρωτήθηκε εάν μετανιώνει για τα χρόνια που πέρασε πίνοντας και καπνίζοντας και εάν τα θεωρεί υπεύθυνα για την ασθένειά του.

«Οχι», απάντησε ο Ντάγκλας και εξήγησε: «Χωρίς να θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, ο συγκεκριμένος αυτός καρκίνος προκαλείται από ένα όγκο (HPV) για τον οποίο ευθύνεται η αιδιολειξία. Ναι, πρόκειται για μία σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια».

Ο Ντάγκλας, σύζυγος της επίσης ηθοποιού Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, συνέχισε:«Ανησυχούσα αν το άγχος μου είχε προκληθεί από το γεγονός τηςφυλάκισης του γιου μου. Όμως όχι, ήταν η αιδιολειξία που προκάλεσε τον καρκίνο. Κι αν έχετε αυτήν την ασθένεια, η αιδοιολειξία είναι επίσης, η καλύτερη θεραπεία γι' αυτήν».

Ο ηθοποιός, 68 ετών σήμερα, διαγνώστηκε με καρκίνο τον Αύγουστο του 2010, μετά από πολλούς μήνες στοματικής δυσφορίας. Νωρίτερα αρκετοίειδικοί είχαν κάνει λάθος διάγνωση, χορηγώντας του, αντί της κατάλληλης θεραπείας, αντιβιοτικά. Ο όγκος τελικά διαγνώστηκε όταν ο Ντάγκλας επισκέφτηκε τον γιατρό ενός φίλου του στο Μόντρεαλ.

«Θα θυμάμαι πάντα το βλέμμα του», θυμάται ο ηθοποιός. «Είπε: 'Πρέπει να κάνουμε βιοψία'. Υπήρχε ένας όγκος σε μέγεθος καρυδιού στη βάση της γλώσσας μου τον οποίο κανείς άλλος γιατρός δεν είχε δει».

Ο Ντάγκλας δηλώνει στη συνέντευξη ότι εδώ και δύο χρόνια είναι καθαρός από καρκίνο και κάθε έξι μήνες κάνει προληπτικά τσεκ - απ. «Σε αυτού του είδους τον καρκίνο, η ασθένεια δεν επιστρέφει κατά 95%».

 

Πηγή: www.ethnos.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...