Ανδρεάδης: Ο τουρισμός μειώνει την ύφεση!

8 Σεπτεμβρίου 2015

Εάν παράλληλα με το +1% στο ΑΕΠ λόγω τουρισμού, επιτευχθεί η μέγιστη απορρόφηση πόρων ΕΣΠΑ στο δ΄ τρίμηνο, η ύφεση μπορεί να περιοριστεί κάτω από το 1,5%, τονίζει σε μήνυμά του  ο επικεφαλής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter,   ο Ανδρέας Ανδρεάδης  αναφέρει πως «εάν παράλληλα με το +1% στο ΑΕΠ λόγω τουρισμού, επιτευχθεί η μέγιστη απορρόφηση πόρων ΕΣΠΑ στο δ΄τρίμηνο, η ύφεση μπορεί να περιοριστεί κάτω από το 1,5%».

Δηλαδή, ο Πρόεδρος των τουριστικών επιχειρήσεων, λέει με λίγα λόγια πως αν καταφέρουμε μία καλή επίδοση στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων μέσω του ΕΣΠΑ, τότε η βιομηχανία του Τουρισμού, μπορεί να ενισχύσει την ελληνική Οικονομία σε βαθμό που να κρατηθεί η ύφεση σε ενδεχομένως διαχειρίσιμα επίπεδα.

Στις τελευταίες εκτιμήσεις τους, οι δανειστές έκαναν λόγο για ύφεση 2,1-2,3% του ΑΕΠ.

Όπως τόνισε σε επόμενη ανάρτησή του,  «η σημαντικότερη θετική εξέλιξη για την οικονομία μας: Η ρητή διαβεβαίωση Draghi την Πέμπτη ότι αποκλείει το bail in στις ελληνικές τράπεζες».

 

 

http://www.kontranews.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ