Δημοσκόπηση: Αναγκαία θεωρεί το 73% των πολιτών τη συμφωνία με τους δανειστές

8 Σεπτεμβρίου 2015

Στην πρεμιέρα του πρωτότυπου τηλεοπτικού δικτύου Hellasnet με την πολιτική εκπομπή «ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 – Η Ελλάδα ψηφίζει» παρουσιάστηκε η δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών ProRata, η οποία αφορούσε την αποτύπωση της κοινής γνώμης για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να υπογράψει νέα δανειακή συμφωνία με τους εταίρους.

Συγκεκριμένα, στην  εκπομπή που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός, το «παρών» έδωσαν οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Κώστας Μαρκόπουλος αλλά και οι Χρήστος Σπίρτζης, Φαήλος Κρανιδιώτης, Ραχήλ Μακρή και Γιάννης Μοίρας, ενώ στο πάνελ βρίσκονταν  τόσο ο πολιτικός αναλυτής Κώστας Ελευθερίου όσο και ο επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρείας ερευνών ProRata Γιάννης Κωνσταντινίδης.

Αξίζει να προστεθεί ότι η εκπομπή μεταδόθηκε ταυτόχρονα από εννέα επιλεγμένα μεγάλα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια σε όλη την Ελλάδα, έχοντας ως κεντρικό κανάλι το “Αttica Tv”.

Ως προς τη δημοσκόπηση, η οποία είχε δείγμα 1.000 ατόμων και διενεργήθηκε το διάστημα 5 έως 6 Σεπτεμβρίου, το πρώτο σκέλος ήταν το εξής: Η απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να προχωρήσει σε συμφωνία ήταν αναγκαία προκειμένου η χώρα να μείνει στο Ευρώ.

Το 73% του δείγματος συμφώνησε, με το 22% να διαφωνεί, ενώ το 5% επέλεξε την απάντηση: «Δεν ξέρω».

Το δεύτερο σκέλος αναφέρεται στη θέση: Η απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να προχωρήσει σε συμφωνία ήταν απόδειξη της ήττας της κυβέρνησης Τσίπρα.

Το 59% συμφωνεί με τη συγκεκριμένη φράση, με το 31% να διαφωνεί και το 10% του δείγματος να επιλέγει την απάντηση: «Δεν ξέρω».

 

koutipandoras.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ